24.05.2009 15:26

СДС в предизборно мероприятие с името на Богдан Филов

Видян 2242 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

СДС прави предизборно мероприятие с името на бившия премиер Богдан Филов. Предложението на сините улица в район „Сердика“ да бъде именувана на негово име и там да бъда открит негов барелеф, срещна неодобрението на съветниците - коментира пред 19` Бойко Маринков от БСП. Преди това е имало предложение същата тази улица да бъде наименувана на Македоно-Одринското опълчение, което впоследствие е оттеглено, обясни той.


„Ако имаше такава любов към Богдан Филов, защо десницата, която имаше от 1990 година мнозинство, не постави такъв паметник?”, попита риторично колегите си Росен Малинов от БСП.


От БСП категорично отхвърлиха обвиненията на сините, че искат да заличат трудовете му. „Отчитаме мястото и ролята на проф. Филов в българската археология, където приносът му е безспорен факт“, подчерта пред вестника Маринков и определи поведението на сините „като шизофренично“. При прочита на политическата му дейност обаче не е така, отбеляза той. Целият център на София е унищожен от американските бомбардировки през Втората световна война заради политиката на правителството на Богдан Филов, подписал договора за присъединяване на България към Тристранния пакт, обявил война на САЩ и на Великобритания, посочи съветникът. 


Точно това правителство, чийто премиер е Филов, е приело германския натиск да ликвидира еврейските общности, подчерта също съветникът. Стъпка в тази посока е Законът за чистотата на българската нация, приет и прилаган с пълна сила почти до края на войната. Той предвижда ограничаването на правата на евреите и лишаването им от имущество.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Малко ще ви по изнервят околните

Малко ще ви по изнервят околните, но се опитайте да