Свързани новини

30.05.2009 13:33

Яне Янев: Не ни задоволява оставката на Румен Андреев

Видян 2164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нас не ни задоволява оставката на зам. министъра на вътрешните работи Румен Андреев, заяви лидерът на РЗС Яне Янев, предаде БГНЕС.


"Имаме поименно участниците в тази полицейска "Коза ностра" на този полицейски гуляй и няма да има прошка за никого", каза той по повод вчерашното празненство за рождения ден на Венци Рангелов, началник на "Контрол на общоопасните средства" (КОС) в СДВР в "Континентал плаза", за което от МВР са ги заблудили, че става дума за благотворителна акция. Без никаква шега Янев заяви, че участниците в нея дори са излъгали Димитър Абаджиев, който пуснал в кутията 100 лева. Присъствалите са били в типично сицилиански стил, облечени като тузари, с пури, което показва красноречивият образ на България. МВР е тотално деморализирано, взето на концесия от БСП за собствено ползване, заяви Яне Янев. Факт е, че там е присъствало почти цялото висше ръководство на МВР независимо от увъртанията на Миков, каза Димитър Абаджиев. От РЗС настояват още следващата седмица да бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание и съставена временна анкетна комисия на паритетен принцип, която да разследва случая по време на всенародния траур. На вчерашния гуляй са присъствали около 70 полицаи като между тях имало висши държавни служители. Янев зададе и въпроса, кой има право да се разпорежда автомобила "Ауди" с номер 0101 АС да бъде паркиран пред ресторант "Континентал плаза", който е бил паркиран точно до колата на Христо Стоичков и кой се е возил в него.
Преди това пресцентърът на партия "Ред, законност и справедливост" разпространи съобщение, в което се казва: "В среднощно съобщение до медиите пресцентърът на МВР и шефката му Диана Янкулова изляха лъжи, които трябваше да оправдаят министъра на вътрешните работи и неговите подчинени за скандалния гуляй в деня на национален траур".
В прессъобщение на МВР чиновниците на Миков твърдят, че служебният автомобил "Ауди" на министъра СА0101АС не е бил пред култовата кръчма "Континентал плаза" снощи, тъй като е бил ползван до миналия четвъртък и след това влязъл за ремонт. Пред ресторанта бил "Ауди" СА0101АТ на заместник министъра Румен Андреев. Това е нагла лъжа, чрез която МВР се опитва да замаскира скандала, твърдят от РЗС. Камерите и фотообективите са запечатали ясно, че пред ресторанта е "Ауди" СА0101 с букви АС, а не АТ, както твърди пресцентърът на МВР. РЗС прилага снимка, а всеки може да види видеоматериала в Агенция БГНЕС и в емисията на Канал 3, само в МВР явно не могат. Или снощи са били пияни, или им е разпоредено да лъжат долнопробно.
РЗС чака отговор от МВР на два въпроса: На чие подчинение е автомобил СА0101АС и кои длъжностни лица от МВР могат да се разпореждат за неговото движение? Кой ще понесе отговорността за грубата лъжа в официалното съобщение на пресцентъра? МВР и ведомственият пресцентър до сега дума не са казали по съществото на скандала – защо МВР грубо поруга националния траур. Защо висши полицейски началници си позволяват по време на траур тежък купон сред стотици балони и с програма на нарочно поканената сръбска фолк звезда Мирослав Илич? Гледайки кадрите на репортерите, у хората остава чувството на погнуса и страх, защото целият купон прилича на сбирка на "Коза ностра" след успешна сделка – лимузини без прашинка по тях, скъпи пури, луксозни костюми, доволни циничните физиономии, които пият скъпи питиета на свещи, безапелационна охрана, която нарича всичко това "благотворително събиране". Скандалът бе разкрит, документиран и оповестен пред обществото от трима народни представители - Яне Янев, Димитър Абаджиев и Нено Димов, заедно с група репортери, фоторепортери и тв оператори. Реакцията на МВР потвърди това, което РЗС съобщи снощи - вътрешният министър няма да подаде оставка, а висшите полицаи ще упрекнат РЗС и гражданите, които се възмутиха от този цинизъм. Обществото все още очаква Станишев поне този път да постъпи решително. Липсата на реакция на премиера ще означава, че той закриля полицейската "Коза ностра", завършва съобщението на пресцентъра на РЗС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец