21.02.2022 09:24

25,9% спад на К-19 позитивните, но пак сме №1 по смъртност в света

Видян 2171 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новите позитивни тестове за SARS-CoV-2 в България през седмицата (12-19 февруари) са 31128 при 42030 през предишната седмица.


 


Това е трета седмица на спад при новите случаи като спадът продължава да е доста бърз -25,9% тази седмица срещу -22,2% миналата седмица, пресмята експертът, който от самото начало на пандемията всяка седмица описва и поставя на графика развитието на коронавирус 19 – епидемията доц. Тихомир Безлов.


 


„Ясно е вече, че връщането на учениците в училище не повлия на спада. В графиката са включени нови диагностицирани случаи и процентът открити случаи спрямо тестваните лица.


 


Позитивните тестове също намаляват трета поредна седмица. При 18,3% тази седмица срещу 23,3% през миналата седмица.



В Европа броя на новите случаи също спада с подобна на България скорост -24% спрямо 16% миналата седмица. https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/…



Проблемът за България е, че след тези три седмици спад на новите случаи не се вижда спад на смъртността.


 


Броят на починалите в България през седмицата 12-19 февруари с диагноза SARS-CoV-2 е 639 при 631 миналата седмица.
„Трета седмица ръст, като се има предвид, че новите случаи с SARS-CoV-2 намаляват също три поредни седмици.


 


Видимо е, че новата "омикрон вълна" протича със значително по-ниска смъртност. В сравнените с "делта варианта", починали са почти два пъти по-малко спрямо пика на предишната вълната.


 


Въпреки това, песимистичните прогнози, че България ще бъде засегната по-тежко от останалите страни в ЕС се потвърди.


 


За последните седем дни България е на практика първа в света по починали 93 починали на 1 млн. (острова Palau с 19 хил. население не го броим). Страните дето бяха след нас предходната седмица Северна Македония и Босна и Херцеговина започнаха да регистрират спад. https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/…


 


Данните за високите нива на починалите с SARS-CoV-2 се потвърждават и от починалите за седмицата от НСИ като нарастването е подобно на това при починалите със SARS-CoV-2.


 


Ако в нормална година, преди SARS-CoV-2 починалите през този период са обикновено около 2500 на седмица, то сега са 3500.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 21.02.2022 17:26

    На този вирус Трябва да се издигне паметник ??? Всеки ще знае защо ? Защото направи едни хора много богати, други по малко.Трети дари с власт и известност ? Най важното у нас е - НОЙ се разтовари от много пенсионери и сега диша !!!

  • 001 ТМ 21.02.2022 11:52

    Не разбра ли никой, че причина за високата смъртност е на първо място унищоженото здравеопазване, което на практика липва. Това са платени търговски медицински "услуги". Болниците имат интерес да пишат всичко мъртво за починало от този вирус.

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.