Свързани новини

23.06.2009 18:11

106 хил лв. спират тролеите в Пловдив

Видян 4021 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електрозахранването на "Градски транспорт" спира заради натрупани задължения в размер на 106 хиляди лева към ЕВН, съобщиха от австрийската фирма. Транспортното дружество не е плащало съответните вноски по сключеното споразумение за разсрочено плащане на стари задължения, не са изплатени и текущите сметки за консумирания ток за април и май, твърдят от ЕВН. Изключването на градския тролейбусен транспорт започна по схема от вчера. За два часа бяха спрени тролейбусите в ненатоварените часове, като с всеки следващ ден се предвижда преустановяване на електротранспорта с по един час отгоре.


От „Градски транспорт“ са категорични, че редовно изплащат задълженията си по схемата за разсрочено погасяване, пише  Plovdiv24.bg. Освен това в най-кратки срокове се очаква транспортното дружество да бъде субсидирано от общината, за да погаси дължимото към ЕВН.


Междувременно стана ясно, че петима от служителите на „Градски транспорт“ ще бъдат дисциплинарно уволнени. Това съобщи управителят на дружеството Ангел Батаклиев. Причината за отстраняването им от работа е организирането на протеста на шофьорите, който се състоя на 17 юни, заради неизплатени заплати. По думите на Батаклиев, е установено, че агитаторите са заплашвали колегите си, че ще им счупят ръцете и краката, ако не се включат в стачката. Освен това петимата са работили и като таксиметрови шофьори, което е в разрез с Кодекса по труда, поради което срещу тях ще бъдат предявени съдебни искове, закани се шефът на транспортната фирма.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни