30.08.2023 10:04

Изучаването на българския като чужд език, когато не е майчин е национално предателство: ВМРО

Видян 910 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ВМРО - Българско национално движение изисква бърз и еднозначен отговор на въпроса „Обсъжда ли Министерството на образованието и науката (МОН) въвеждането на български език в българските училища като чужд за децата, за които не е „майчин“?“.


Такава информация бе изнесена от г-жа Янка Такева, председател на синдиката на българските учители. Ако информацията е вярна, настояваме за незабавната оставка на министъра на образованието и науката и за незабавно уволнение на всички лица, служители на МОН, замесени в изработването на тази скандална, предателска идея.


Подобно национално предателско предложение е типично и характерно за октопода от антибългарски соросоидни НПО-та и фондации, впили се в структурата и бюджета на Министерството на образованието и науката. Няма никакво съмнение, че идеята да бъде въведен български език като чужд в българските училища има една-единствена цел и задача - внушаване на всички деца, чиито родители се самоопределят като български граждани, с различен от българския етнически произход, че българският език, самосъзнание и самоопределение са чужди за тях. Очевидно се цели формирането на затворени общности в снагата на българското общество, които да разпознават българския език, култура, история като чужди. Това е политика, характерна за национално предателските антибългарски обръчи от партии и присъдружните им медии като ПП, ДБ, ДСБ и т.нар. „кръг Капитал“. Виждали сме тази предателска политика, водена от т.нар. Клуб на софийските македонисти, опитите за формиране на т.нар. „ромски“, „помашки“ и прочее малцинства.


Предложението противоречи на чл.3, 13, 14 и 15, сигурно и на други членове от Закона за образованието. Попадайки в хипотезата, че българският език е чужд език, има само една крачка до това да се изучават всички останали предмети на майчин език. Вероятно това е и крайната цел! Това е безспорно национално предателство, което изисква незабавен отговор.


Призоваваме българските учители, а и всеки български родолюбец да бъде готов да защити подходящо българската кауза, ако се наложи.


По-късно от МОН излязоха с позиция.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби