Норилск никел

Свързани новини

27.04.2024 07:04

Най-големият производител на никел в света ще прехвърли част от производството си в Китай

Видян 6720 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският миннодобивен гигант "Норилск никел" ще премести част от производството на мед в Китай в резултат на натиска на западните санкции, заяви главният изпълнителен директор на компанията Владимир Потанин.

САЩ и Обединеното кралство се насочиха към алуминия, медта и никела с руски произход в опит да намалят приходите на Москва от износ.

"Този натиск [на санкциите] ни принуди да помислим как да доставим стоките си до пазара на дистрибуция по правилен начин", заяви Потанин, като добави, че "едно от тези нестандартни решения е да прехвърлим част от производството на пазарите на пряко потребление".


Бизнесменът подчерта, че Norilsk Nickel ще създаде съвместно предприятие в Китай за изграждане на нов завод, който се очаква да бъде построен до средата на 2027 г., и ще му доставя около 2 млн. метрични тона меден концентрат годишно.

Според Потанин крайният продукт ще се продава като китайска стока, която е "много по-трудно да бъде санкционирана в Китай, отколкото руските стоки, идващи в Китай".

Съобщава се, че инициативата ще защити износа на компанията и от нарастващия санкционен натиск върху финансовите транзакции с Русия. "Разпорежданията са една от най-големите пречки дори в приятелски юрисдикции, те не позволяват на износителите и вносителите да работят нормално", твърди Потанин.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Раждаемост

Свещеник обвини Холивуд за ниската раждаемост

Западната развлекателна индустрия успя ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Трудно ще се подчинявате на правилата днес

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Трудно ще се подчинявате на правилата днес и всякакви