Окончателно - Марин Димитров, един от задържаните за контрабанда по разследването в митниците, остава в ареста.

Свързани новини

30.04.2024 12:59

Аферата Митници: Марин Димитров остава в ареста

Видян 359 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окончателно - Марин Димитров, един от задържаните за контрабанда по разследването в митниците остава в ареста. Той обжалва постоянния си арест пред Софийския апелативен съд. Димитров беше арестуван при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в началото на април, но веднага след това влезе по спешност в „Пирогов”.



По-късно съдът на първа инстанция го задържа. Марин Димитров е обвинен заедно със сина си Стефан, бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова, Никола Николов-Паскал и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.



По време на заседанието по мярката за неотклонение прокуратурата изнесе информация, според която бивш директор на полицията в Хасково е направил скандални твърдения за Марин Димитров. В началото на април тази година той бил разпитан като свидетел по аферата с митниците. В показанията си твърди, че Марин Димитров е предлагал 250 000 евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за директор на ГДНП.



Пред апелативните магистрати защитата на Димитров напомни, че наказателната отговорност у нас е лична и бащата не може да отговаря за евентуални престъпления на пълнолетния си син Стефан Димитров. Адвокатите на Марин Димитров посочиха, че той е със здравословни проблеми и не може да се лекува в болницата на затвора, като поиска по-лека мярка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец