20.05.2024 15:55

Прокуратурата наема и геодезисти за катастрофата с колата на НСО

Видян 999 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата ще наеме дори геодезисти, за да направят геодезична снимка и експертиза, които да помогнат в разследването на причините за жестоката катастрофа край Аксаково с автомобил на НСО, съобщи БНР.
При инцидента в четвъртък с колата на службата за охрана, която превозваше бившият премиер и настоящ депутат Кирил Петков, загина 63-годишният шофьор на цивилен автомобил. Тежко пострада съпругата му. Състоянието ѝ в момента е стабилно, но тя все още е в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Анна" във Варна. Всички четирима от колата на НСО се отърваха невредими.
В понеделник стана ясно, че ще има повторен оглед на двата автомобила, участвали в произшествието на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването.
Автомобилите от катастрофата се намират на охраняем паркинг във Варненска област. Експерти ще проверят дали бутоните в колата на НСО за светлинна сигнализация са били включени. Те ще уточнят и други детайли, свързани с автотехническата експертиза.
Резултатите от аутопсията на мъжа са почти готови, чакат се кръвните проби, твърдят още от държавното обвинение.
Участъкът, на който се случи тежката катастрофа, не се характеризира като участък с концентрация на ПТП-та или като рисков, обяви междувременно комисар Мария Ботева от Пътна полиция пред Нова тв, коментирайки инцидента с автомобил на НСО край Аксаково,
След катастрофата с кола на НСО, в която е пътувал и Кирил Петков, справката в „Пътна полиция” сочи, че и двамата водачи имат провинения назад в годините, каза още тя. „Такива, които не влияят пряко на безопасността на движението. Примерно неправилно паркирано превозно средство”, обясни комисар Ботева.  Тя призна, че шофьорът на НСО е глобяван назад във времето и за превишена скорост. „Пренебрежимо ниско превишения на скоростта 10-20 км. Общо четири регистрирани такива”, уточни Ботева.
Направена е проверка на историята на нарушенията на двамата водачи - от момента на придобиването им на правоспособност досега. Особено по отношение на починалия водач може би в момента не е тема да обсъждаме колко и какви са неговите провинения. Също и за водача на автомобила на НСО, но онова, което мога да кажа е, че във всички случаи техните провинения са назад в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението по пътищата от гледна точка на попадане в рискова ситуация и предизвикване на ПТП, коментира комисар Ботева.
По отношение на знака „Стоп”, за който имаше информация, че шофьорът не е видял, тя каза, че първоначалният оглед сочи, че знакът е поставен на правилното място.
Всички автомобили на НСО имат необходимите документи, преминават годишен технически преглед. Съответният автомобил също е преминал, има сключена застраховка „Гражданска отговорност”. Когато става въпрос за такива организации, полицата е колективна, обясни още комисар Ботева.
Снимка: bTV



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кака Пена 20.05.2024 17:08

    Защо до сега НЯМА официално заявено: КАКВА е била скоростта на колата на НСО???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец