Ето какво трябва да знаете, за да сте в безопасност, тъй като поредното „лято на черната вдовица“ настъпва в югозападната част на Америка.

Свързани новини

02.06.2024 07:35

Паяк с отрова 15 пъти по-силна от тази на гърмяща змия се появи отново в САЩ

Видян 2920 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учени и експерти по контрол на вредителите призовават жителите на Тексас, Аризона и други югозападни щати да останат бдителни, тъй като това лято се завръщат смъртоносните паяци черни вдовици.

Експертите предупреждават, че женските екземпляри от този вид могат да нанесат удар с мощна невротоксична отрова, 15 пъти по-силна от ухапване от гърмяща змия, която се използва за защита и парализиране на плячката, предаде DailyMail.

Отровата, известна като латротоксин, може да предизвика силни мускулни болки и спазми, сърдечни проблеми, коремни спазми и да парализира диафрагмата, което води до сериозни проблеми с дишането - но тя е заплаха най-вече за децата, възрастните и немощните хора.


Научният консенсус продължава да е, че видът не е агресивен към хората, освен ако не е застрашен.

Ето какво трябва да знаете, за да сте в безопасност, тъй като поредното „лято на черната вдовица“ настъпва в югозападната част на Америка.

„Те предпочитат затрупани места“ - твърди Брайънт Макдауъл, специалист по борба с вредителите, който провежда обучения и семинари по темата за Тексаския университет A&M.

Лично аз съм срещал паяци черни вдовици, които се мотаят в кофите за боклук на открито, в пушечните ями за барбекю, които са били недокоснати известно време, и под мебелите на терасата - казва Макдауъл.

Черните вдовици обикновено предпочитат да се крият в укрепени места, по-близо до земята, обясни Макдауъл в консултация тази пролет, включително под камъни, купчини дърва, дупки, изкопани от други животни, и издълбани пънове на дървета.


Ключов признак, че наблизо може да има черна вдовица, са техните уникално разхвърляни мрежи.  

Търсете паяжини, които изглеждат така, сякаш са изплетени от много пиян паяк - обяснява Ти Джей Мартин от програмата „Майстори градинари“ на Университета на Аризона в окръг Кочиз.

Черната вдовица обикновено плете много разхвърляна паяжина - каза Мартин, - която не прилича на стереотипната спретната и симетрична паяжина на повечето паяци.

Според информационен лист на Университета на Аризона през юни жителите на щата трябва да бъдат най-бдителни за повторната поява на вида в техния район, тъй като черните вдовици „са много активни през горещите летни нощи“.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец