03.06.2024 21:06

Тръмп е "лузър", Путин ще пляска на Байдън, ако не бъде на конференцията ми за мир: Зеленский

Видян 1583 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският лидер Зеленский си позволи изненадващо остри коментари по отношение на САЩ, след като се разбра, че президентът Байдън няма да присъства на мирната конференция за Украйна. Нарече "не много силно" решението на повелителя на Белия дом. И заяви, цитиран от Гардиън, че "Путин ще посрещне с ръкопляскания на крака" липсата на Байдън. А водещият в проучванията за нов президент и бивш държавен глава на Щатите Доналд Тръмп беше определен от Зеленский направо като "лузър" -в превод от английски "губещ", "неудачник", "нещастник".


Ден по-рано украинецът скастри също така остро Китай, задето ще бойкотира форума в Швейцария. Това доведе до ултиматум от делегацията на КНР на форума в Сингапур, където киевският гост произнесе неласкавите си думи. КНР изиска от организаторите Зеленский да не присъства на официалната вечеря на сбирката в Шангри-ла, в противен случай заяви за собственото си отсъствие. Китайците настояха и да не се засичат с него и хора от делегацията му на никакви места в петзвездния хотел.


Не само Пекин, но и целият БРИКС на ниво президенти обяви, че няма да присъства на конференцията в Швейцария, след като на нея няма да бъде едната от страните в конфликта - Русия. Индия, част от групата, предпочете поне да заяви, че ще изпрати някакви представители, ала не и премиера Моди. 


След отказа на ред арабски страни изобщо да се заявят за форума или на други, определили явяването си на ниско равнище, Зеленский изведнъж се обърна и срещу Израел, като обеща да го натисне по повод войната в Газа, макар да е евреин по произход. Той даже заяви, че е за независима Палестина, което е рязък завой в досегашната му линия. 


Изненадващо и Австралия, част от най-близките съюзници на САЩ - т.нар. "братовчеди", заедно с Великобритания и Канада, обяви, че премиерът, външният и военният й министър са възпрепятствани да присъстват на конференцията в Швейцария. Ще участва министърът по въпросите на хората в неравноправно положение, което е възможно най-ниско ниво на кабинета на държавата-континент. 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.06.2024 11:09

    Съпругът ми и аз свалихме излишните килограми без диета и спорт и само за две седмици. Най-ефективното лекарство, което помогна на милиони и ще ви помогне---===> use.my/expketo

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв