04.06.2024 09:36

Русия предупреди САЩ с фатални последици, ако Украйна използва US оръжия срещу нейната територия

Видян 943 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия предупреди САЩ да не подценяват ответната реакция, която могат да получат, след като разрешиха на Киев да използва американски оръжия за удари по цели в Русия.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков каза пред журналисти: "Бих искал да предупредя американците да не допускат грешни изчисления, които могат да имат фатални последици. По неясни причини те подценяват сериозността на ответната реакция, която могат да получат".

На 30 май президентът на САЩ Джо Байдън тайно е дал разрешение на Киев да предприеме ответни удари по руски региони, граничещи с Харковска област. В същото време говорител на Държавния департамент потвърди пред медиите, че Байдън е разрешил на Украйна да използва американско оръжие за контраатаки срещу цели на руска територия.

В същото време заместник-министърът на външните работи призова американските лидери, които правят изявления за подобни удари, да приемат сериозно предупреждението, отправено от руския президент Владимир Путин на пресконференция след преговорите в Ташкент.

Рябков също така подчерта, че Русия ще потуши всички действия на киевския режим, като например атаката на киевския режим срещу руските системи за предупреждение за ракетно нападение. Отговорът на руската страна на подобно нещо може да бъде асиметричен, подчерта той.

На 28 май Путин коментира предложенията да се позволи на Украйна да нанася удари по Руската федерация, като призова страните от НАТО да се замислят "с какво си играят" в конфликта с Русия. Той отбеляза, че страните от Северноатлантическия алианс не трябва да забравят за своята малка територия с компактно население.

Западните страни увеличиха военната и финансовата подкрепа за Киев на фона на специалната операция на Русия за защита на Донбас, която беше обявена от руския президент Владимир Путин на 24 февруари 2022 г., след като ситуацията в региона се влоши заради обстрела от страна на украинските военни. Напоследък обаче Западът все по-често говори за необходимостта от намаляване на помощта за Украйна.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.06.2024 11:07

    Съпругът ми и аз свалихме излишните килограми без диета и спорт и само за две седмици. Най-ефективното лекарство, което помогна на милиони и ще ви помогне----> use.my/expketo

RSS

Най-нови

 50% от жените откриват първия си бял косъм между 31 и 35 години

50% от жените откриват първия си бял косъм между 31 и 35 години

Откриването на първия сив косъм може да ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби