11.06.2024 18:00

Мъск заплашва да забрани на служителите да използват iPhone

Видян 983 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Технологичният милиардер Илон Мъск заплаши да забрани на служителите в своите компании да използват устройства на Apple, ако производителят на iPhone интегрира софтуера за изкуствен интелект OpenAI в своите операционни системи.

Изказването му дойде след годишната Световна конференция на разработчиците на Apple в понеделник, на която компанията обяви партньорство с OpenAI, чрез което ChatGPT ще бъде сдвоен с цифровия асистент на Apple Siri.

Мъск, който е главен изпълнителен директор на производителя на електромобили Tesla и на производителя на ракети SpaceX, както и собственик на компанията за социални медии X (бивш Twitter), предупреди, че „ако Apple интегрира OpenAI на ниво операционна система, тогава устройствата на Apple ще бъдат забранени в моите компании“. Той определи този ход като „неприемливо нарушение на сигурността“.

„Очевиден абсурд е, че Apple не е достатъчно умна, за да направи свой собствен изкуствен интелект, но по някакъв начин е способна да гарантира, че OpenAI ще защити вашата сигурност и поверителност“, написа той в X в понеделник.

Apple заяви, че ChatGPT, интегриран в асистента Siri, ще бъде наличен безплатно в iOS 18 и macOS Sequoia - следващите версии на мобилната и настолната операционна система - по-късно тази година.


В отговор Мъск заяви, че служителите и посетителите на компаниите му „ще трябва да проверяват устройствата си на Apple на вратата“, където те ще се съхраняват във „Фарадеева клетка“ - устройство, което блокира електромагнитните полета.

Производителят на iPhone също така обяви старта на своя генеративен изкуствен интелект, известен като Apple Intelligence, който скоро ще бъде въведен в цялата му екосистема.

Компанията подчерта, че данните на потребителите ще бъдат в безопасност и че нейният ИИ е създаден „с оглед на неприкосновеността на личния живот от самото начало“.

Бен Баджарин, главен изпълнителен директор на консултантската фирма Creative Strategies, заяви пред Ройтерс, че Apple се опитва да покаже на хората, че частното съхранение в облак е също толкова сигурно, колкото и съхраняването на данни на устройство, и изрази съмнение, че хората или компаниите ще последват примера на Мъск.  

През март технологичният магнат заведе дело срещу OpenAI, чийто съосновател е през 2015 г., и нейния главен изпълнителен директор Сам Олтман, обвинявайки производителя на ChatGPT в „жестоко предателство“ на първоначалната си мисия да разработва ИИ в полза на човечеството, а не за печалба.

OpenAI осмива съдебния иск на Мъск, като казва, че милиардерът просто съжалява, че не е бил част от успеха на компанията.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв