23.06.2024 07:45

Запознайте се с жената, която стои зад хитово шоколадово блокче със супер парченца

Видян 3975 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В TikTok шоколадовите блокчета с лепкав, хрупкав и натъпкан шоколад станаха популярни.

С необичайни пълнежи, като например тесто от фило, ванилов крем или чай и бисквити, тези шоколадови блокчета са дело на Fix Dessert Chocolatier.


"Отделяме много време и усилия и влагаме много любов в нашите барове", казва Сара Хамуда, основател на Fix. Тя казва, че това не е просто шоколадов бар: "Искаме да създадем преживяване."

38-годишната жена, която живее в Дубай от девет години, стартира марката през 2021 г. като страничен бизнес. Вдъхновена от апетита си по време на бременността, британската предприемачка от Египет си поставя за цел да създаде нещо повече от "типичния" шоколад Fix.

И това се оказа изключително популярно: вече "вирусният" ASMR видеоклип на хранителния инфлуенсър на TikTok Мария Вехера, която яде блокче в колата си, е гледан повече от 56 милиона пъти досега, а стотици хора оттогава са заснели собствените си реакции към блокчетата или са създали ръководства с рецепти, опитвайки се да ги повторят у дома.


Шумът около марката е "нереален", казва Хамуда и добавя, че дневните поръчки на Fix са нараснали от едноцифрено число до 500.

"Честно казано, в нито един момент не съм си мислила, че това ще стане глобално", казва Хамуда и добавя, че е получила съобщения и видео отговори от хора от Канада, Аржентина и Румъния. "Безумно е това, което се случва."  


Тъй като баровете се изработват ръчно - включително с цветни мотиви, нарисувани върху всеки от тях - има ограничение за количеството, което екипът може да произведе.

"За мен е много важно да поддържам качеството и съставките на нашите продукти", казва тя и добавя, че тайната на баровете ѝ е характерната форма, която използва за оформяне на шоколада и пълнежа.


Част от привлекателността на баровете Fix's са креативните имена, които измисля съпругът на Хамуда, и уникалните близкоизточни вкусове, като фурми, карак (смес от подправен чай) и кнафе - традиционен арабски десерт, приготвен от настърган сладкиш, шамфъстък, сладко меко сирене и сироп.

Международното население на Дубай, което е многобройно като емигранти, е вдъхновило и някои от вкусовете, като например "Mind your own Buiscoff" - бял шоколад, натъпкан с хрупкав чийзкейк Лотос, или "Cereously Chewsy" - плочка млечен шоколад, натъпкана с брауни с фъдж Nutella, крем и зърнени храни.  


 Източник: CNN


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог