Украйна ще получи германски танкове Франкенщайн

Свързани новини

23.06.2024 16:50

Украйна ще получи немските танкове Франкенщайн

Видян 6001 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Немският оръжеен производител Rheinmetall скоро ще достави на Украйна нови мобилни системи за противовъздушна отбрана, които могат да свалят руски безпилотни самолети и ракети, съобщи ръководителят на отдела за сухопътни системи на компанията Бьорн Бернхард.

В интервю за германския таблоид Bild Бернхард сигнализира, че системите, които германските медии нарекоха "танкове Франкенщайн", вече са в процес на разработка.

Според доклада танковете ще бъдат силно бронирана версия на усъвършенстваната противовъздушна система Skyranger на Rheinmetall, присадена към корпуса на танковете Leopard 1 от времето на Студената война. Съобщава се, че те ще могат да се справят с цели с малък обсег на действие като безпилотни самолети и артилерийски огън.

"Все още има много бойни танкове Leopard 1, на чиито шасита бихме могли да поставим кулата Skyranger с 35-милиметровата картечница", каза Бернхард в интервюто, което се проведе в секретен завод за ремонт на танкове на Rheinmetall в Западна Украйна, за който се съобщава, че е започнал работа в началото на юни.

Според прессъобщение компанията ще представи подобна машина, макар и поставена на шасито на Leopard 2, на провеждащото се в момента изложение за отбранителна индустрия Eurosatory 2024 в Париж.


"Високомобилните, модулни и мащабируеми наземни системи за противовъздушна отбрана стават все по-важни, тъй като силите на НАТО се фокусират върху националната отбрана и отбраната на алианса", заяви Rheinmetall в съобщение за пресата.

Не е ясно кога Украйна може да получи новите хибридни танкове. Според британския вестник The Telegraph киевската армия вече е получила от Германия около стотина традиционно конфигурирани танка Leopard 1. През последните седмици обаче украинските власти оказват натиск върху страните от НАТО да доставят по-важно оръжие и се оплакват, че недостигът на западни системи за противовъздушна отбрана оставя войските и инфраструктурата им изложени на руски атаки.

Германският канцлер Олаф Шолц обяви по-рано този месец, че Берлин ще прехвърли на Киев третата си система за противовъздушна отбрана "Пейтриът", произведена в САЩ, и други допълнителни оръжия в рамките на следващите няколко седмици.


В обръщение към Конференцията за възстановяване на Украйна в Берлин Шолц заяви, че Германия вече е доставила или заделила оръжия за Украйна на стойност 28 млрд. евро (30 млрд. долара) и ще продължи да подкрепя военните усилия на Киев.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева