05.07.2024 13:32

Орбан кацна в Москва с "мироопазваща мисия"

Видян 1339 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Унгарският министър-председател Виктор Орбан пристигна на официално посещение в Москва, където се очаква да се срещне с руския президент Владимир Путин, за да обсъдят начините за разрешаване на конфликта в Украйна.

Пристигането на Орбан беше обявено от неговия прессекретар Берталан Хаваси, който заяви, че унгарският лидер е пристигнал в Русия "като част от мироопазваща мисия".

Преди това редица високопоставени представители на ЕС открито разкритикуваха плановете на Орбан да посети Русия, като председателят на Европейския съвет Шарл Мишел осъди пътуването и настоя, че Унгария "няма мандат да се ангажира с Русия от името на ЕС". Тази година Будапеща пое ротационното председателство на ЕС.


Орбан обаче заяви, че не се нуждае от никакъв мандат, за да насърчава мира, като отбеляза, че дискусиите му не могат да се разглеждат като официални преговори. Той също така призна, че страната му има ограничено политическо влияние и че мирните преговори за разрешаване на кризата в Украйна най-вероятно ще се водят от по-големи сили.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец