09.07.2024 09:22

Фейк-писмо топи Пеевски, Капитал го върти: Набеденият за автор депутат

Видян 1338 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пеевски "топи" Доган за връзки с Русия пред посланиците от ЕС и НАТО. Под това заглавие “Капитал” разпространи информация, че “в писмо до посолствата съпредседателят на ДПС Делян Пеевски обвинява Ахмед Доганза провала на правителството на ГЕРБ заради "тесни връзки" с Русия и "хибридна атака" от страна на Доган срещу ДПС.

Писмото е подписано, според публикацията, от Станислав Анастасов, който е зам.-председател на ДПС. Пред Епицентър.бг Атанасов категорично отрече да е писал такова писмо, а във Фейсбук написа:

Разпространеното фалшиво „писмо“ от медиите на Прокопиев е нагледен пример в класическия стил на активно мероприятие на ДС. Нямам никакво съмнение, че този опит за нагла манипулация е в отговор на призива на Областните председатели на ДПС за единно и цяло ДПС под ръководството на тандема „Доган-Пеевски“, което не се харесва на няколко дерибеи и мераклии. Синхронът с медиите на Прокопиев ясно демонстрира, че в личната си борба тези хора не подбират средства и са готови да се съюзят и с най-големите душмани на ДПС в името на личното си благоденствие.

Няма да стане! ДПС начело с  тандема „Доган-Пеевски“ е по-силно от всичко и всеки!

В писмото до дипломатите се твърди, че "почетният председател има връзки с Митрофанова, а препоръката му да не се гласува кабинетът е хибридна атака”

Писмото било изпратено миналата седмица, малко след като опитът за съставяне на правителство с първия мандат се провали, разказва “Капитал”.

"Веднага след като се провали опитът на ГЕРБ да прокара правителство на малцинството в парламента миналата сряда, от централата на ДПС са изпратили писмо до посолствата на страните от ЕС и НАТО, с което "Капитал" разполага, като два източника потвърдиха, че писмото е получено в дипломатическите мисии.

Писмо от името на Делян Пеевски до посланиците:

В него се казва, че Централното оперативно бюро (тясното ръководство) на ДПС е решило да подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет с премиер Росен Желязков като "единствения вариант в този парламента за съставяне на стабилно евроатлантическо правителство, което да осигури продължаване на членството на България в ЕС и НАТО и предоставянето на необходимата военна помощ за Украйна".

Но Ахмед Доган се е опитал чрез телефонни обаждания да даде указания да не се подкрепя правителството.

"В резултат на това действията на г-н Доган доведоха до разделение в парламентарната група на ДПС, като 30 депутати гласуваха "за" правителството, според партийното решение, 14 гласуваха "против", а един се въздържа", се казва в писмото, според публикацията на "Капитал".

Впечатление прави, че в писмото Ахмед Доган е наречен бивш председател на ДПС, а не почетен председател, каквато позиция той има в партията, след като се оттегли от лидерския пост през 2013 г.

Нещо повече - отправят се директни обвинения от страна на Пеевски към Доган за връзки с Русия. "Като се имат предвид и предишни изяви и подкрепа на г-н Доган за Русия и нейната политика и тясната му връзка с посланик Митрофанова и руския консул в България, смятаме, че днешните му действия представляват хибридна атака срещу ДПС и парламентарната демокрация", е написано в писмото, цитирано от "Капитал"..

То е подписано от зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов. Но очевидно той говори от името на Пеевски, защото завършва с думите: "Председателят на ДПС г-н Делян Пеевски ви уверява, че той лично и партията, която той ръководи, остават ангажирани с евроатлантическия курс и ценности", подчертава "Капитал".

Според дипломат, с когото "Капитал" разговаря, обичайно е да се пращат политически позиции по важни въпроси, но за първи път се получава позиция, която очевидно показва разделение вътре в самата партия. "Не бих очаквал никое посолство да реагира на такова писмо", каза той.

Епицентър. бг попита Станислав Анастасов вярно ли е, че от ДПС е изпратено такова писмо срещу Ахмед Доган.

Отговорът му бе: "Глупости! Това са измислици! Няма такова писмо. Това, което е посочено в "Капитал", няма подпис, дата, печат и изходящ номер".

Епицентър. бг разбра още, че 7-8 души от ДПС имали паролата от компютъра на Станислав Анастасов, и че депутат от 17-те, които бяха на среща при Доган през уикенда вероятно е пуснал това писмо-фейк с цел да се нагнети напрежението между Доган и Пеевски.

Според Анастасов, всеки от тези 7-8 човека може да изпрати от компютъра му всичко, за съжаление.

Ръководството на ДПС ще уведоми посланиците, че е станала злоупотреба с имейла на ДПС, заяви зам.-председателят на Движението.

Източник: epicenter.bg



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 КС 09.07.2024 14:44

    долу дупесе!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв