12.07.2024 09:46

Байдън сбърка Зеленски с Путин (Видео)

Видян 1079 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън е объркал украинския лидер Владимир Зеленски с руския президент Владимир Путин в смущаващ гаф, който ще засили проверката върху психическото състояние на Байдън.

Гафът се случи във Вашингтон в четвъртък, когато Байдън беше домакин на представянето на така наречения "Пакт за Украйна" - инициатива, целяща сключването на двустранни споразумения за сигурност с Киев.

Заобиколен от лидери на НАТО и ЕС, президентът на САЩ произнесе кратка реч и се канеше да предаде подиума на Зеленски.



А сега искам да я предам на президента на Украйна, който има колкото смелост, толкова и решителност", каза Байдън, докато канеше Зеленски да говори. Но вместо да го представи по име, Байдън неочаквано каза на аудиторията: "Дами и господа, президентът Путин!"

Очевидно осъзнал грешката си, Байдън се върна на подиума и се поправи, като каза: "Президент Зеленски! Толкова съм съсредоточен върху това да победя Путин, че [трябва] да се притесняваме за това.. както и да е... господин президент".

Зеленски се намеси с "Аз съм по-добър", на което Байдън отговори: "Вие сте адски [по-добър]". 


По време на пресконференция по-късно вечерта Байдън замеси вицепрезидента си Камала Харис със своя съперник на изборите през 2024 г. и републикански лидер, бившия президент Доналд Тръмп. "Вижте, нямаше да избера вицепрезидента Тръмп за вицепрезидент, ако тя не беше квалифицирана да бъде президент", каза той пред репортери.


След катастрофалния телевизионен дебат с Тръмп миналия месец редица политици и големи донори от Демократическата партия, както и водещи американски медии, призоваха Байдън да прекрати кампанията си за преизбиране, за да може партията да избере друг кандидат. Байдън обаче отхвърли нарастващите опасения относно възрастта и умствения си упадък, настоявайки, че е най-добрият човек, който може да победи Тръмп през ноември.


 Пламен Валентинов



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион