Путин не възнамерява да се обажда на Тръмп след покушението срещу него: Песков

Свързани новини

15.07.2024 12:07

Путин не възнамерява да се обажда на Тръмп след покушението: Песков

Видян 1046 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руският президент Владимир Путин не възнамерява да се обажда на Доналд Тръмп след покушението срещу кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия в събота. Той добави, че Москва "решително осъжда всякакви форми на политическо насилие" и изразява съболезнованията си на семейството на зрителя, загинал при стрелбата.

Няколко изстрела бяха произведени на предизборния митинг на Тръмп в Бътлър, Пенсилвания, при очевиден опит за убийство. Един куршум засегна дясното ухо на политика, един човек от тълпата беше прострелян смъртоносно, а други двама бяха тежко ранени. Надеждата на Републиканската партия беше свалена от сцената от агенти на Сикрет сървис за секунди и преместена на "безопасно" място. По-късно властите съобщиха, че 20-годишният заподозрян за стрелбата, който вероятно е заел позиция на близкия покрив, е бил застрелян и убит.


В разговор с репортери в неделя Песков подчерта, че Кремъл не смята, че администрацията на Байдън стои зад покушението срещу Тръмп в събота. Той обаче отбеляза, че "атмосферата, която беше създадена от тази администрация по време на политическата борба... около Тръмп, е довела до това, с което Америка се сблъска днес".

Говорителят на Кремъл също така изрази надежда, че хората, пострадали при инцидента, ще се възстановят напълно.

Според Песков "стилът на сегашната администрация е такъв, че тя предпочита да решава всички въпроси от позицията на силата, включително преди всичко в международните отношения. Никой никога не търси компромиси".

"Сега това по същество се е пренесло и в самата страна", твърди руският официален представител.

"След многобройните опити за отстраняване на Тръмп от политическата сцена с помощта на юридически инструменти, съдилища, прокуратура, опити за политическа дискредитация и компрометиране на кандидата, за всички външни наблюдатели беше ясно, че животът му е в опасност", заяви президентският говорител.


Пламен Валентинов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец