26.07.2024 12:07

Хеликоптер започна да гаси горящите складове край Елин Пелин

Видян 663 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хеликоптер „Кугар“ от състава на Военновъздушните сили започна да гаси огъня в зоната на инцидента в района на Елин Пелин, предаде БНТ. Хеликоптерът, който е снабден с окачен съд тип „бамбибак“ облива с вода засегнатите участъци. На борда на машината е и координатор от службите за пожарна безопасност.

Малко по-рано днес бе извършен разузнавателен полет, след който бе преценено, че има възможност за осъществяване на погасяване от въздуха.

Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи рано сутринта, че един от складовете, в който има около два тона тротилов еквивалент, не е засегнат и че хеликоптер ще направи облитане, за да види дали е безопасно да започне охлаждането му.


Първа жертва на мощните взривовете е доцент Петър Шишков, главен асистент в катедра "Подземно строителство" при Минно-геоложкия университет. Той е представител на гилдията на пиротехниците в България, дизайнер на шоу програми с фойерверки, на 49 години. При адския взрив е получил 35% изгаряния и е бил силно обгазен.


Лекарите в болницата се борят за живота на неговата 20-годишна дъщеря, която също е била там. Мощни взривове разтърсиха района вчера малко след 18.30, а складовете за пиротехника продължават да гърмят и към момента. Все още остава неизвестна причината за трагедията. Обявено е частично бедствено положение и снощи започна евакуация на хората от село Гара Елин Пелин.


Ограничено е движението в района и е преустановено движението на влаковете. Фини прахови частици над нормите са замерени в района на Елин Пелин, показват данните от мобилната лаборатория.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби