Радев връчи третия мандат на ИТН

Свързани новини

29.07.2024 11:57

Вие демонстирате устойчивост на вашата ПГ и на позициите си: Радев връчи третия мандат на ИТН (Видео)

Видян 970 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на Има такъв народ. Това е последен шанс за 50-ото Народно събрание да излъчи кабинет.


 "На фона на конфликтите между партиите и вътрешнопартийните раздори сред редица от тях вие демонстрирате устойчивост на вашата парламентарна група и на позициите си, заяви Радев, като подчерта че при третия мандат не са длъжни да излъчат днес кандидат за министър-председател, което има дава предимство да стане след разговори с останалите политически сили.


"Призовавам ви да пристъпите незабавно към тези разговори, да приложите конструктивен подход и в разумен срок да го върнете обратно", заяви президентът Румен Радев.


"Това е последният шанс 50-ото НС да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята".


"Ще проведем разговори с всички парламентарно представени партии в българския парламент, включително с независимите депутати. Процесът ще бъде изключително прозрачен и пред всички", заяви Йорданов, след като прие папката.



След срещата с президента Тошко Йорданов заяви пред журналисти, че се надява до края на седмицата от партията да имат представа възможно ли е третият мандат да бъде реализиран или не. Йорданов заяви, че до известна степен е оптимист за кабинет с третия мандат.


"Тук наистина ще трябва двама-трима човека в парламента, това е истината, да преценят дали да пратят страната на избори или да подходят практично. Аз вярвам в здравия им разум", заяви той.


Кои са тези двама-трима човека в парламента ще стане ясно по време на преговорите с политическите сили, допълни той.


Третият мандат: ИТН започва преговори с всички от утре, търси се широко мнозинство


"Ще подходим отговорно, загърбвайки всякакви лични неприязъми, реплики, които сме си разменяли и така нататък. Ще направим срещи с всички. Сега ще изготвим график, ще изпратим писма. Ще обсъждаме приоритетите, проблемите, начините за тяхното разрешаване, сроковете за тяхното решаване. И ако постигнем съгласие, чак тогава ще говорим за съставяне на програма и хората, които да изпълняват тази програма.


Срещите ще са открити за медиите, за да няма спекулации кой и коя партия ще прати държавата на избори. Ако има достатъчно мнозинство сред депутатите в този парламент, следващите разговори ще са за състав на кабинет. Надявам се до края на седмицата да имаме представа възможно ли е третият мандат да бъде реализиран или не", посочи Йорданов.


Ако не се намери мнозинство, ИТН ще изпълни конституционната процедура и ще последват нови предсрочни избори, допълни Станислав Балабанов.


"Много важно е да видим в момента има ли държавници наистина, а не партийни началници, които си играят собствените партийни сметки и баламосват българските граждани. Нека да видим има ли воля за промяна, щото най-глупавата опорка в публичното пространство, която чуваме е – излизат партийни лидери и казват: "Сега нищо не може да се направи, обаче видите ли, след два месеца, когато има избори, тогава ще се разберем". Какво пречи да седнат и да работят сега за това, за което са ги изпратили там българските граждани", заяви Балабанов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес отново ще ви терзаят парични въпроси


Днес отново ще ви терзаят парични въпроси. Оставете