14.08.2024 09:12

Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка

Видян 233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка, съобщи БНТ.

Действията на прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи са във връзка с разследването на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие.


Припомняме, че Комисията за противодействие на корупцията (КПК) разследва заем от 148,5 млн. лева, отпуснат от ББР, чийто собственик е Румен Гайтански - Вълка, съобщиха от КПК. От съобщението става ясно, че 30 млн. лева от заема са отишли пак под формата на заем към ТЕЦ-Варна, чийто съсобственик е почетният председател на ДПС Ахмед Доган.


Още през 2021 г. подадохме сигнал до прокуратурата за този кредит. Така Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор и член на УС на ББР, коментира спорното плащане, отпуснато на фирма на Гайтански.


Става въпрос за близо 150 милиона лева. Прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията обискират имоти на Гайтански.


"Не мога да разкрия детайли по кредита, тъй като в момента се осъществява разследване по досъдебно производство. Но, според нас, още тогава изглеждаше, че е отпусната голяма сума пари, а обезпечението далеч няма такава стойност, каквато би следвало да има".


ББР съдейства на институциите, посочи още Арабаджиев.


"Аз самият съм бил в качеството си на свидетел, на подател на сигнала, но не мога да кажа какви са практическите действия на прокуратурата. Тя на два пъти прекрати досъдебното производство. Ние обжалвахме. Накрая стигнахме до главния прокурор, който го върна за ново разследване".


При този случай, макар и сега попаднал под прожекторите в медийното пространство, става въпрос за действия от преди 5 години, посочи Арабаджиев.


"И аз в няколко интервюта, и други мои колеги, доста политически лица са казвали за онзи период в банката, който доведе до 400 милиона лева загуби за 2021 г. и 2022 г.".


Тези неща в ББР вече са невъзможни, заяви той.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Фантомът на операта за последен път на българска сцена

Фантомът на операта за последен път на българска сцена

Мюзикълът "Фантомът на операта" идва в ...

реклама

към тв програма тв програма

Роберт Швентке 18 август 21:00ч.

Дивергенти 3: Предани

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Трис Тео Джеймс Four Бил Скарсгард Матю

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

До обяд ще имате доста сериозни отговорности

До обяд ще имате доста сериозни отговорности, към