Евреите възутени от Доганов антисемитски клип

Свързани новини

04.10.2024 11:34

Евреите възмутени от Доганов антисемитски клип

Видян 755 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организацията на евреите в България “Шалом”, както и нашите партньори от Централен израилтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България/Zionist Federation of Bulgaria, AJC - American Jewish Committee и Организация Приятели на Израел в България - Негев, изразяваме огромното си възмущение и недоумение от предизборния клип на партия „Алианс за права и свободи“ (номер 13), разпространяван в интернет и други медии.

Чрез видеото, партията “Алианс за права и свободи” се опитва да агитира своите избиратели, като подклажда омраза към Израел и евреите, твърдейки, че техните бивши съпартийци от ДПС подкрепят “избиването на братята и сестрите им в Газа”.

Внушенията са подкрепени и с видео-кадри, илюстриращи разрушени сгради и линейки, които допълнително насаждат омраза и разделение в обществото, отправяйки внушения и директни послания, насочени срещу етническия мир в страната и многовековните български традиции на мир и толерантност.

Считаме, че посланията в предизборния клип директно нарушават етническия мир, реда и закона в Република България, симпатизират на обявени от нашата страна и ЕС терористични организации и насърчават омраза и разделение в обществото.

Създават се лъжливи впечатления за ситуацията в България, като се рушат дългогодишно изгражданите добри отношения между Република България и нейните съюзници.

Осъждаме категорично съдържанието на клипа и настояваме да бъдат приложени законите на страната спрямо неговите автори, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато.
Писмото е до ЦИК и МВнР.


Пиар на Доган е Петър Курумбашев от Атомното КуКу. Двамата с лидера на евролибералите и шеф на правната комисия на ЕП Илхан Кючук са автори на творческата инвенция. Видеото е лично одобрено от Доган, научихме от кухнята на АПС.


Като признание за общата им вина, клипът беше свален безславно. 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Избягвайте разговорите на политически теми

Избягвайте разговорите на политически теми. В