02.10.2024 16:34

Израел е свободен да избира как да отвърне на Иран: Кандидатът за вицепрезидент на Тръмп

Видян 137 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ трябва да подкрепят Израел в ответните му действия срещу Иран, дори ако те включват превантивен удар, заяви кандидатът за вицепрезидент на Доналд Тръмп Джей Ди Ванс по време на телевизионните дебати по CBS News във вторник.

Ванс, републикански сенатор от Охайо, се изправи срещу опонента си от Демократическата партия, губернатора на Минесота Тим Уолц, в пряк телевизионен ефир само часове след като Иран изстреля близо 200 ракети по Израел, отбелязвайки значителна ескалация на напрежението в Близкия изток.

Запитан от модератора дали би подкрепил превантивен израелски удар по Иран, Ванс потвърди дългогодишната подкрепа на Вашингтон за еврейската държава.

„Вижте, от Израел зависи какво смятат, че трябва да направят, за да запазят страната си в безопасност, а ние трябва да подкрепяме нашите съюзници, където и да се намират, когато се борят с лошите. Това е правилният подход към въпроса за Израел“, отговори Ванс.


Той твърди, че Тръмп е държал под контрол противниците на Америка, когато е бил президент. „Тръмп всъщност осигури стабилност в света и го направи чрез ефективно възпиране. Хората се страхуваха да излязат извън строя“, каза Ванс.


Уолц избегна да отговори директно дали би подкрепил превантивен удар на Израел. Той обаче заяви, че „способността на Израел да се защитава е абсолютно фундаментална“.


Демократът обвини Тръмп, че е навредил на авторитета на САЩ в света и го разкритикува за развалянето на ядреното споразумение с Иран от 2015 г.


Иран е „по-близо до ядрено оръжие, отколкото е бил преди - заради непостоянното лидерство на Доналд Тръмп“, каза Уолц.


Иран твърди, че ракетните атаки са отговор на „геноцида“, извършен от ЦАХАЛ в Газа и Ливан.


Във вторник ЦАХАЛ започна трансгранична сухопътна операция срещу Хизбула в Ливан. Преди това израелски самолети бомбардираха Ливан, при което бяха убити няколко високопоставени членове на Хизбула, включително лидерът на въоръжената групировка Хасан Насрала.


ЦАХАЛ заяви, че целта на операцията е да попречи на Хизбула да обстрелва с ракети и минохвъргачки израелски градове в северната част на страната.


Пламен Валентинов


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Ще се притеснявате прекалено много

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ще се притеснявате прекалено много и без никаква