16.10.2008 10:22

Иван Драшков спрял спецразработка срещу ДПС

Видян 2133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отстраненият от поста зам.-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ Иван Драшков вероятно е прикрил една спецразработка срещу ДПС.


Това обяви пред btv председателят на ПГ на СДС Йордан Бакалов. На мен ми прави впечатление активната защита на Ахмед Доган спрямо Драшков. Тя е свързана с това и той тепърва ще започне да се пазари за определени позиции, заяви синият депутат. И допълни: Драшков очевидно е бил удобният за всички. Имаше разработка срещу ДПС преди време, която впоследствие беше прикрита. Такова активна позиция аз досега от Доган не съм виждал, заключи Йордан Бакалов. БГНЕС припомня, че разработката "Лиана" е водена е в отдела за борба с корупцията на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Тя е свързана с черни каси на ДПС, в които са били събирани парите от рушвети от дървената мафия в страната. Според опозицията парите били събирани в офис на младежката организация на ДПС в центъра на София, а конкретно с прибирането на рушветите са се занимавали хора от ръководството на структурата. "Лиана" е тръгнала от делото "Сови", при което били установени митнически нарушения - прикриване на ДДС и занижаване на цените на вносни стоки, твърди един от източниците. При подслушване по тази разработка е бил прихванат разговор, от който се разбира, че границата ще мине автобус от Турция, пренасящ пари в брой. Така антимафиотите засекли лица, свързани с партията на Ахмед Доган, които организирали прибирането на парите, и службата разбрала къде се намира "черната каса". Данните бяха изпратени в прокуратурата, която образува досъдебно производство срещу двама души, но делата бяха спрени поради липса на доказателства.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.