Свързани новини

13.02.2011 16:07

Разбиха личния "музей" на иманяр

Видян 2548 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На истинска частна музейна сбирка попаднаха полицаи. При акция  спецполицаи от Кюстендил и Бобов дол са иззели множество културно-исторически ценности от адреси на иманяри и колекционери в Радомирско, Бобов дол и Благоевград, съобщиха от  МВР.


Задържани са четирима души - един благоевградчанин и трима жители на Бобов дол. Мъжете от Бобов дол поддържали връзка със свои "колеги" от страната.


При обиски на жилища, обитавани от тримата - Р.Г. на 43 г., С.Б. на 66 г., И.А, 34 г., както и къща на роднина на Р.Г. В радомирското село Чуковец, са открити множество археологически обекти - монети, части от антични предмети, накити, керамични съдове, и металотърсач.


Полицаите са установели, че тримата са във връзка с "авторитет в занаята" от Благоевград. Обиските продължили в жилището на 59-годишния Н.П., преподавател в Югозападния университет (ЮЗУ) в Благоевград. Открити са множество монети, сред тях антични и средновековни, керамични съдове, предмети и фрагменти от предмети с различно предназначение. Също и множество върхове от стрели на копия, фибули и накити от сребристосив метал, фрагменти от предмети с флорално изображение, пръстени с инкрустиран син камък. Освен експонатите у иманяра е открит и заглушител за пистолет и законно притежаван газов пистолет.


59-годишният мъж, които е задържат за 24 часа, е съхранявал археологическите обекти при много добра подреденост по исторически признак и търговска стойност.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Денят е чудесен за общуване и обмен на полезна информация

Денят е чудесен за общуване и обмен на полезна