19.06.2013 10:22

Взрив остави една трета от Прага без ток

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти една трета от територията на чешката столица остана без електричество след взрив и пожар на трансформаторна подстанция, разположена  между пражките райони Кунратице и Шеберов. Инцидентът е станал във вторник вечерта около 22.30 ч. местно време.


След взрива е избухнал пожар. В гасенето на пожара са участвали десетки пожарни. Местният интернет портал "IDnes.cz" съобщава, че електрозахранването е било прекъснато в районите Ходов, Розтили и Кунратице в южната част на Прага, както и централните райони - Вършовице и Виногради.


10 минути по-късно електроснабдяването в южните и част от централните райони на чешката столица бе възобновено. Забраната, наложена на местните жители да излизат на улицата, засега не е отменена. Те са предупредени и временно да не отварят прозорците.


Причините за възникване на инцидента все още не са установени. Въпреки това представители на пожарната служба не изключват, че виновник може да се окаже жегата, установила се в града. В последните няколко дни дневната температура в Прага остава плътно над 30 градуса по Целзий. В края на май, началото на юни, столицата на Чехия преживя едно от най-силните наводнения в своята история, щетите от което все още се оценяват от градските власти.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни