Свързани новини

17.01.2009 11:05

Градинката до МВР се напълни с полицаи

Видян 1745 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 1000 цивилни служители на реда изпълниха тази сутрин пространството между централната сграда на МВР и храм „Свети Седмочисленици“ в София, предаде БГНЕС. Полицаи от районни управления в цялата страна са се събрали на поредния си протест, който днес се провежда с ръце в джобовете.


Очаква се контактна група от 6 служители на реда да връчи в МВР 6-те основни искания на полицаите. Те засягат увеличение на основната работната заплата в МВР с 50%, заплащане на извънредния и нощен труд, увеличаване средствата за облекло и обувки с 200 процента, а на средствата за храна увеличението да е до половин минимална работна заплата. Шестте основни искания на полицейския протест включват още:“Промяна в Закона за МВР в глава 20 “Синдикална дейност“; незабавни промени в Наказателния кодекс, предвиждащи по-тежки наказания и свеждащи до минимум възможността за освобождаване от наказателна отговорност и замяна на ефективната присъда с по-лека (условна, пробация) за лице, извършило нападение срещу служител на МВР при или по повод изпълнение на служебните му задължения; Инкриминиране на съпротивата при арест и неизпълнението на полицейско разпореждане; Подобряване материално-техническото и финансово – ресурсно обезпечаване на дейността на служителите от МВР в съответствие с функционалните им задължения в срок до 4 месеца. От Министъра на вътрешните работи да бъде предоставена конкретна и публично оповестена програма за предстоящите действия в тези направления на дейност в срок до 1 месец.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак