Свързани новини

10.11.2016 13:33

В Севастопол са задържани украински диверсанти

Видян 1636 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Украински диверсанти, които са подготвяли нападения над военни обекти в Крим, са задържани в Севастопол. За операцията съобщават от Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".



„Федералната служба за сигурност на 9 ноември в град Севастопол са задържани членове на диверсионно-терористична група на главното разузнавателно управление в Министерство на отбраната на Украйна, планирали извършване на диверсии в обекти от военната инфраструктура и животоподдържащите системи в Крим", се казва в прессъобщение.



При обиски са иззети мощни взривно устройства, оръжия и боеприпаси, средства за свръзка, както и карти на предполагаемите цели.



В Ленинския районен съд в Севастопол вече започна закрито заседание, в което се разглежда въпросът за ареста на украинските диверсанти, съобщи по-късно РИА Новости. Руската агенция се позовава на помощник- съдия Евгений Левин.



"Заседанието на съда започна", съобщи Левин. Но и той не уточни броя задържани, които са били доведени в залата. Обаче според друг източник на агенцията става дума за трима души.



По-рано разузнавателното управление на украинското министерство на отбраната отрече негови сътрудници да са били задържани в Крим.



Подобен случай имаше в Крим през август, припомня РИА Новости. Тогава руските спецслужби задържаха диверсанти, подготвени в Украйна.



Първата група беше открита в нощта на 7 август в района на селището Армянск. При задържането й загина служител на ФСБ. На мястото на сблъсъка руските командоси намериха 20 самоделни взривни устройства, боеприпаси и оръжие, с каквото са снабдени украинските спецчасти.



През нощта на 8 август руските служби предотвратиха още два опита в Крим да проникнат диверсанти. Тези опити бяха поддържани от бронирани машина на украинската армия. В операцията против тях загина още един руски военнослужещ.



Тогава украинските власти също отричаха, че Киев има отношение към пресечените терористични актове в Крим, пише РИА Новости. Обаче един от задържаните призна, че за нападение са били набелязани по-специално летището и автогарата в Симферопол.



Руската агенция припомня и изявлението на президента Владимир Путин, че политиката на диверии е "глупава и престъпна".


Източник: КРОСС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Ще търсите истината около Вас

Ще търсите истината около Вас, а светът ще Ви посрещне