Свързани новини

20.04.2017 15:04

ЦРУ и ФБР погнаха агентите си, работещи за Уикилийкс

Видян 2799 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

CBS News разкри, че ЦРУ и ФБР са започнали масирано вътрешно разследване на своите агенти, които са извадили миналия месец за Уикилийкс истината за Vault 7. Изтичането на хиляди строго секретни документи на американските служби на 7 март беше страшен удар по репутацията им, защото потвърди твърденията на контрактора им Сноудън, че те следят и подслушват милиони хора по цял свят чрез смартфоните, компютрите и даже през телевизорите им. Ударът е на спец.кореспондента на CBS Джеф Пийгс и хвърля сянка върху досегашната пропаганда за дейността на мистериозни руски хакери, снабдявали Уикилийкс.


Под най-голямо подозрение са агентите и контракторите на ЦРУ и ФБР, които са имали пряк „физически” достъп до тайните файлове – това са хиляди хора. Което потвърждава думите на създателя на Уикилийкс Асандж, че инфото, разпространено от сайта му е дошло, след като „циркулирало” между наемани от ФБР и ЦРУ хакери и контрактори


Според Ройтерс в ЦРУ от края на 2016 г. знаели за изтичането на сведенията. Вашингтон Пост твърди, че криминалното разследване е започнало в деня на публикацията на Уики. Според изявление пред CBS на бившия зам.-директор на ЦРУ Майк Морел: „Това си е вътрешна работа, несвързана с друга шпионска мрежа”.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Предстоящата зима е „най-тежкото изпитание“ за Украйна: МАЕ

Предстоящата зима е „най-тежкото изпитание“ за Украйна: МАЕ

Международната агенция по енергетика ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.