Свързани новини

26.02.2009 17:14

Цената на водата скача във Варна

Видян 1705 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената на водата във Варна може да скочи с 25-26 стотинки на кубик, съобщи днес управителят на "ВиК" в града Валентин Вълканов, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.


По думите на Вълканов, до драстичното увеличение ще се стигне, ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ одобри искането на дружеството в Бургас за повишаване на услугата за доставка на вода от 2,1 стотинки на 6,3 стотинки на кубик. Искането на бургаското "ВиК" не е нормално, заяви Вълканов. По думите му, ако регулаторът одобри предложението, варненското дружество ще обжалва по съдебен ред решението и ще поиска експертиза, която да докаже реалните разходи на бургаската фирма. Комплекс "Златни пясъци" все още няма нормална пречиствателна станция и ако туристите са повече от миналата година, мръсните води ще прелеят по алеите в курорта, коментира още Вълканов. По думите му колекторът на съоръжението изобщо не работи, защото е затлачен от пясък и миди. Освен това той не отговаря на изискванията, защото заустването е на 760 метра, а не на 1,8 километра навътре в морето.


Комплексът се нуждае от нова пречиствателна станция. По последни сведения собственикът “Златни пясъци” АД спира да работи по изграждането на такава, каза Вълканов. По думите му, ако “Златни” АД не изградят пречиствателна станция, държавата трябва да се намеси. "ВиК" няма финансова възможност да направи ново съоръжение, дори да му бъде предоставен терен. Капацитетът на настоящата станция е 12 хиляди кубика на ден, а миналата година стигахме до пречистване на 18 хиляди, обясни Вълканов.


Шефът на ВиК – Варна обясни още, че трябва да бъде подобрена работата на пречиствателните станции в Девня и Провадия, които са с лоши показатели на водата. Също много тежко е и положението в Дългопол, където пречиствателната станция често е пренатоварена. Единственото ново съоръжение през последните години е в Белослав, каза още Вълканов.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Всички ваши срещи ще бъдат оцветени от дълбоки, топли чувства

Всички ваши срещи ще бъдат оцветени от дълбоки, топли