1 млн. лв са дадени за безумната организация на улиците около НДК, която е незаконна и опасна за хората.

Свързани новини

08.05.2024 12:19

1 млн. лв са дадени за безумната организация на улиците около НДК, която е незаконна и опасна за хората: Експерт

Видян 682 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Поради това, че имаше протест, днес успяхме да измерим новоположената пътна маркировка по бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Витоша” и ул. “Проф. Ф. Нансен”. Прегледахме и другите средства за сигнализиране. Черните колчета продължавам да не разбирам кой точно ги избра и колко далеч е от пътната безопасност този човек, но пък за сметка на това светлоотразителите по тях не са от материали за пътни знаци, а за ремаркета на тежкотоварни автомобили, т.е. не са подходящи за този вид съоръжения. С други думи - опасни са и не им е там мястото.



За пътната маркировка, е отдавна не бяхме мерили пътна маркировка с толкова ниска параметри. Изискванията за този клас улици са съответно Qd>160 в случая Qd=157 (това се отнася до дневната видимост, което означава, че до месец ще е драстично под нормата).



При нощната светлоотразителност е още по интересно. При изискване Rl>300 имаме фрапиращите стойности от Rl>22. По принцип това е нормално, защото имаме колосална загуба на перли, което показва, че са използвани продукти с много ниско качество. Което е буквално шокиращо, тъй като според информация от общински съветници до тук са били похарчени близо 1 мил лв.



Но сега на основната мисъл - преди да обясняват, че всичко било наред и измежду расистките коментари по мой адрес, горещо ги насърчавам да си проверяват изпълнителите и действията, защото това вече май не е и за съда, а за друга институция.



При изпълнението на проекта са нарушени два закона и 6 поднормативни акта.



Още нещо, тази организация на движенито освен, че е незаконна е и опасна за хората", коментира Диана Русинова седмица, след като 19 писа за цената на на безумната организация на улиците около НДК.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей