Все още не е установен извършителят на поредната стрелба по автобус на градския транспорт в Пловдив, при която, за щастие, няма пострадали.

Свързани новини

28.05.2024 13:05

14 стрелби срещу автобуси на градския транспорт в Пловдив за пет месеца

Видян 365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все още не е установен извършителят на поредната стрелба по автобус на градския транспорт в Пловдив, при която, за щастие няма пострадали. От полицията съобщиха, че се извършват издирвателни действия.

Инцидентът стана вчера в късния следобед на последната спирка по линия номер 9 в ЖК „Тракия“. От фирмата превозвач заявиха, че това е 14-ия случай на подобни атаки от началото на годината.

По предварителни данни на полицията, е стреляно с въздушна пушка.

Последната спирка на линия номер 9 е особено рисково място за водачите на градския транспорт в Пловдив. На това място периодично автобусите се превръщат в мишена за стрелба.

Поредният случай, за щастие, се размина без пострадали. Секунди, след като и последните две пътнички слизат от автобуса, шофьорът чува как стъклото от лявата страна зад седалката му се напуква от изстрел.

"Отворих задна врата, пътниците слязоха и слушам една пукотевица, викам да не е паднало нещо вътре, гледам - стъклото е пукнато на паяжина, значи някой е стрелял отсреща от блока", разказва Бисер Велизаров – шофьор на автобуса.

Шофьорите обмислят вече да не спират на тази спирка, защото се страхуват, че при следващия случай някой сериозно може да пострада.

"Това не е просто вандалска проява, това е престъпление. Ще разгледаме възможността с колегите. Разбрах, че шофьорите са поискали и там да има поставени камери с оглед тяхната сигурност", каза Савина Петкова, зам.-кмет по транспорта в Пловдив.

За по-малко от месец по същия автобус се стреля за втори път, заявиха от фирмата превозвач.

"Тази година имаме около 6 случая. Миналата година може би към 8-10. Ще направят временна спирка другаде, където да обръщат и хората да ходят там пеша", каза Костадин Тотков, фирмата-превозвач.

За щастие, инцидентите се разминават без пострадали хора, но щетите за превозвачите са огромни.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес ще имате динамичен ден

Днес ще имате динамичен ден, изпълнен с интересни