Свързани новини

10.01.2022 08:01

+19% скок на К19-смъртността за седмица

Видян 1629 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Броят на починалите в България през седмицата  1-8 януари с диагноза SARS-CoV-2 е 533 при 445 миналата седмица. След 7 седмици спад имаме отново увеличение на починалите. Ръста е с 19,8%.  Изненадата е, че увеличаването на смъртните случаи започна в рамките на една седмица след началото на новата вълната при 2-3 седмици в предходните вълни. Сега основния въпрос е как ще протече новата SARS-CoV-2  вълна с омикрон варианта? В момента при 30 хил. случаи за седмица имаме наполовина починали в сравнение с предишната вълна. Същевременно при Делта варианта регистрирахме 10-12 пъти то-висока смъртност от страни като Великобритания, с която имахме почти еднакво ниво на смъртност при вълната  през есента на 2020 г. (когато нямаше ваксини). България е идеалната като референтна страна, в която напълно ваксинираните са едва 30%, а хората с бустер 5,4% (във Великобритания пълно ваксинираните са 71% а с бустерна доза  43%). Добрата новина е, че в България в момента хората си масово си слагат бустерна доза ваксини (1% от населението си слага бустер на 2 дни). Лошата е, че огромен процент възрастни хора продължават да се скептици и нямат дори една доза (78% от хората над 80 г., 65% от хората между 60 и 80 г., 62% над 50 г.). Не е трудно да се прогнозира, че точно те ще са сред жертвите следващите седмици. Много известни световни експерти смята, че неваксираните възрастни са много по-рискови дори се ако вече са прекарали инфекцията", пише доц.Тихомир Безлов, чиято е и графиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 12.01.2022 09:42

    Според ме СЗО трябва да бъдат съдени за милионите експериментални жертви, със ваксини,без ваксини, около паниката и цялата неразбория в здравните системи.От всичко стана ясно едно - човечството загуби образ и достойнство и цвилизацонния образ го погребахаме ! Вечна му памет !Лекарското съсловие се раздели на печеливши и губещи ? На плюскащи и папащи !А животът продължава, само че сме по бедни !

  • 002 Anonimen 11.01.2022 10:15

    Чакайте бе,излезе човека който е измислил тези тестове,както и ФДА на САЩ и каза,че резултатите от PCR-тестовете е изключително неточен и е резистентен към други вируси.Как така всички положителни тестове ги броите за Ковид.Ние да не сме луди.

  • 001 Anonimen 10.01.2022 13:39

    Може ли да ми се обясни как преболедувале заплашен повече от непреболедувал? Нищо, ще измрем, така по-лесно ще се ограбват пенсиите на хората.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци