Свързани новини

09.04.2009 14:39

2 млн.лв. приходи в хазната от длъжници със запорирани сметки

Видян 1167 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

30 запора на касови наличности на задължени лица извършиха публичните изпълнители от ТД на НАП в Пловдив. В резултат на тази мярка за 10 дни са събрани над 42 000 лв, предаде БГНЕС.


Става въпрос за търговски обекти, които основно са на патент и имат малки обороти. Ефектът от предприетите действия цели затягане на финансовата дисциплина и повишаване на данъчната култура.
Това е част от изпълнението на програмата за извънредни мерки за повишаване на събираемостта на данъчните задължения и противодействие на измамите, която НАП обяви. Към фирмите-длъжници, които са регистрирани по ДДС и се отчитат по Закона за корпоративното подоходно облагане, НАП прилага мярката запориране на банковите сметки, без обаче да блокира стопанската им дейност. Това се постига чрез прилагане на мярката „разрешение за извършване на неотложни плащания”. Този подход позволява на фирмите от една страна да извършват основната си дейност и да получават приходи, а от друга гарантира издължаването на данъчните и осигурителни вноски в рамките на няколко месеца. От началото на годината публичните изпълнители от ТД на НАП – Пловдив са издали 185 разрешения за извършване на неотложни плащания от запорирани банкови сметки на фирми-длъжници. В резултат на приложения разрешителен режим постъпленията в хазната от тези фирми са над 2 млн.лв., т.е. НАП се явява като партньор на бизнеса в условията на криза.
От началото на годината на 44 управители и собственици на фирми с особено големи размери на данъчни задължения са отнети международните паспорти. Изпратени са и 122 уведомления до лицензиращи органи за изземване на лично оръжие, извършване на охранителнау транспортна и други дейности. Тази мярка се прилага към лица, чиито задължения надхвърлят 5000 лв., те не са се явили на поканите на приходната администрация и нямат покритие на задълженията си.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Леброн Джеймс и Брони

Леброн Джеймс и синът му ще играят заедно в Лейкърс

За пръв път в историята на Националната ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате желание да подобрите външния си вид


Днес ще имате желание да подобрите външния си вид или