Свързани новини

31.05.2017 13:45

20 г. затвор за убиеца на Яна от Борисовата

Видян 1097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският апелативен съд (САС) призна Николай Русинов - Чеци за виновен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през 2011 г. Магистратите наложиха наказание на подсъдимия от 20 години затвор при първоначално строг режим. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


28-годишната студентка бе открита мъртва на 10 юли 2011 г. в софийския парк. Предната вечер тя е била на концерт в заведение Маймунарника в Борисовата. След забавата тя се отдалечила с Чеци в храстите, където той я изнасилил. Яна е починала от задушаване- от притискане на устата, носа, шията, гърдите и корема. Момичето е търпяло в страшни мъки  между 20-30 минути, установяват съдиите. Русинов преодолял нежеланието на Кръстева като в борбата между тях той разкъсал дрехите й, при което в областта на една от презрамките на потника й, останал генетичен материал от него. Нанесъл удар в областта на носа на пострадалата, от който потекла кръв, пръски от която попаднали върху дрехите, както и върху обекти, които са били в близост до тялото- ветрило, телефон и други, пише в решението на съда. След като Яна издъхнала, Русинов хвърлик върху трупа й синьо покривало и избягал. Чеци трябва да плати и по 150 хиляди лева на почернените родители на момичето.  


Делото за убийството е за втори път при Софийския апелативен съд, след като третата инстанция го върна за ново разглеждане. На първа инстанция Русинов получи доживотна присъда, но апелативните съдии преценяват, че за убийството няма доказателства да е извършено по особено жесток начин. Магистратите потвърдиха, че убиецът е действал сам и е нямал съучастници. Николай Русинов е зад решетките от 2012 г. Което значи, че при добро поведение ще лежи още 5.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци