Свързани новини

15.11.2019 09:43

20 лв. подкуп = 3г. условно

Видян 1027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият пътен полицай Сашо Тръпков, който преди 5 години беше заснет в центъра на София да получава подкуп от 20 лева от шофьор, е окончателно осъден на 3 години условно лишаване от свобода, пише Лекс.


През есента на 2014 г. Тръпков беше заснет с любителска камера в София да взема подкупи от шофьори. Разпространеното след това видео показваше момент, в който Тръпков получава 20 лева от водач на автомобил. В хода на делото стана ясно, че шофьорът е Пенчо Иванов, който каза пред съда, че Тръпков го спрял за шофиране без колан и отнемане на предимство. Катаджията казал, че нарушенията са сериозни и може да се стигне до отнемане на книжка, на което мъжът отвърнал, че много бърза. „Като бързаш много, дай една двайсетачка и бегай“, отговорил Тръпков и Иванов подал банкнотата през прозореца на автомобила, а Тръпков я смачкал в ръка и я прибрал.


Видеото беше заснето от студента Димитър Димитров, който наблюдавал от дома си случката и започнал да снима с телефон. През социални мрежи и медии, кадрите достигнаха до ръководството на МВР и Тръпков беше уволнен преди да започне делото срещу него.


След 4 години делото приключи на първа инстанция, като съдия Петър Сантиров от Софийския градски съд (СГС) призна Тръпков за виновен за два случая на взет подкуп и за извършено документно престъпление. Другият подкуп бил от 10 лева, за да не състави Тръпков акт или фиш на друг шофьор без колан.


Обвинението за документно престъпление е за това, че в същия ден написал фиш, в който вместо да санкционира шофьор, който говорел по мобилен телефон, Тръпков написал в документа, че нарушителят е пешеходец, който пресичал неправилно. По този начин, вместо на нарушителя да бъде наложена глоба от 50 лева, шофьорът бил санкциониран само с 20 лева, защото извършеното от него нарушение било квалифицирано от Тръпков като „маловажен случай“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци