Според изследването под 4-процентната бариера остават „Има такъв народ“ на Слави Трифонов – с 3,9%, „Български възход“ на Стефан Янев – с 2,5%, „Изправи се БГ“ на Мая Манолова – също с 2,5%. В зависимост от избирателната активност, то и те имат потенциал да влязат и парламента да е деветпартиен.

Свързани новини

27.09.2022 11:34

6,8% преднина за ГЕРБ пред ПП: Маркет линкс

Видян 1446 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

6,8% разликата между ГЕРБ и ПП дава последното проучване на Маркет линкс. Припомняме, че според други данни на Медиана дистанция между двете формации е точно 10%.


Изследването на Маркет линкс сочи, че ГЕРБ запазва първото място с 23,7%, а ПП остава втора с 16,9%. Трети са от ДПС с 12,3%, а БСП е на четвърто място с 9,9% от гласуващите, като трябва да се има предвид, че тази агенция традиционно завишава с 2-3% за Левицата, а понякога и с повече - 5%. Следва Възраждане с 8,7%. Подкрепата за ДБ е 7,8%.
Според изследването под бариерата за влизане в НС остават ИТН на Слави


Трифонов с 3,9% и Български възход на Стефан Янев с 2,5%, както и Изправи се БГ на Мая Манолова – също с 2,5%.
Президентът Румен Радев продължава да е най-харесваният политик с 47%.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има рейтинг от 24%. Подкрепата за Кирил Петков е 19%. На четвърто място се нарежда Стефан Янев с18%. Със 17% е Мая Манолова, а другият съпредседател на ПП - Асен Василев има 16% подкрепа.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова се ползва с доверието на 16%, съпредседателят на ДБ Христо Иванов на 15%, лидерът на Възраждане Костадин Костадинов на 14%, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на 11%, а лидерът на ИТН Слави Трифонов на 10%.


Доверието към служебния кабинет се движи успоредно с доверието към премиера Гълъб Донев. Все пак се намалява намаляване на подкрепата с 4% от август насам. Доверието преди месец бе 23%, а в момента резултатите показват одобрение от 19%.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 абсурдистан 27.09.2022 20:04

    Само в България ли и защо крадците на милиарди винаги са на челните места на избори вместо в затвора и пълна конфискация?!

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.