"До момента имаме 6 задържани, двама са обявени за издирване", съобщиха от СДВР на брифинг за случилото се от началния час на протеста до обед.


Задържаните са отведени в столични полицейски управления. Те са носели у себе си със забранени предмети, като са отказали да ги предадат на органите на реда. Един от задържаните е бил без документи за самоличност.


От полицията повториха за богатия "арсенал", открит в района на площад "Независимост" и в градинката пред Народния театър, предаде Дарик.


"Направихме изключително щателна проверка на градската градина. Нещата, които намерихме, част от тях са доста обезпокояващи. Намерихме доста камъни, струпани на купчини. Не отправям абсолютно към никого някакви обвинения", каза Тодор Тодоров от СДВР. Ще се преглеждат записите от камерите от снощи и от предишните вечери, за да се установи кой точно е складирал опасните предмети, които биха могли да "въоръжат" отново ултраси вечерта, подобно на безредиците и насилието от 2 септември вечерта.


По думите на униформените вероятно празните бутилки и част от камъните са останали от предишни вечери, но притеснение буди наличието на 10-литрова туба с безцветна течност с остра миризма и още 9 половинлитрови пластмасови бутилки, също пълни с течност.


"Няма доволни от това, което се случи вечерта на 2-ри септември, мъчим се да го предотвратим", казаха от полицията.


"Някои от ораторите спекулират с това, което се извършва от нашите служители. Това не е коректно, тъй като желанието на всички е да се проведе мирен протест", заявиха от СДВР.