27.12.2009 10:51

7 дни принудително лечение за нападателката на папата

Видян 1877 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сузана Майоло, младата жена, която повали на земята папа Бенедикт ХVІ преди коледната литургия, ще бъде принудително лекувана в изолация в продължение на една седмица, пише БГНЕС.


25-годишната нападателка, която има швейцарско и италианско гражданство е била откарана от психиатричното отделение на римската болница "Санто Спирито", където постъпи след инцидента с 82-годишния понтиф, в болницата Ангелучи де Субиако, на 70 км източно от Рим, уточнява агенция Анса. В болничното заведение достъп имат единствено семействата на настанените за лечение там, а входът се охранява от карабинери. Бащата и сестрата на жената, която очевидно страда от психически отклонения, са я посетили в болницата в събота сутринта. Те пристигнали от Швейцария, където живеят, в петък вечер. Задължителното медицинско лечение се прилага в случаи, когато страдащият от тежки психически разстройства отказва подобна намеса, от която той се нуждае. Законът предвижда в подобни случаи лечение през всичките 7 дни на принудителното настаняване в болница. Полицията междувременно е претърсила наетата от младата жена стая в Рим без да открие в нея нищо подозрително.


Френският кардинал Роже Ечегарай, на 87 г., който бе ранен при нападението срещу папа Бенедикт ХVІ, ще бъде опериран в неделя или в понеделник, съобщи говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди. Той получи счупване на бедрената кост в блъсканицата, предизвикана от 25-годишна психически неуравновесени жена, при която папата бе повален. Кардиналът е настанен в болницата Джемели в Рим. Лекарите ще му поставят протеза на костта, уточни ватиканският говорител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните