20.08.2015 10:51

8 общини изловиха изборни туристи

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подетите от местните власти проверки за нередовни адресни регистрации, които се свързват с изборен туризъм, вече разкриха нарушения в 8 общини. Това показва справка в сайтовете на 22 общини, които попадат в челото на негативната класация с най-много промени в регистрациите, съобщава БЛИЦ. Нарушенията засягат основно липсващи документи, които законът изисква при регистрация, както и надхвърляне на максималния брой лица, които могат да се настанят на един адрес, пише "Сега". Даденият един месец за извършване на проверките във всички общини изтича в началото на следващата седмица.


Като най-тежък случай се очертава видинската община Грамада, където по данни на регионалното министерство броят на новорегистрираните жители за първите 4 месеца на 2015 г. надвишава повече от 20 пъти броя за същия период за 2014 г. В едноименния град са открити нарушения на 9 адреса, на които са регистрирани 158 души.


Осем от нарушенията са за надхвърлен максимум обитатели на един адрес и затова проверяващите предлагат броят им да се съкрати до определения от закона. В един случай 20 души се водят в административно-търговска сграда и ще бъдат заличени до един. Над 100 регистрирани ще бъдат заличени и в местното село Тошевци. В Тополовград проверяващите искат административно наказание за кмета на село Капитан Петко войвода, след като се оказало, че в десетки комплекти за документи за постоянен и настоящ адрес липсват съответните заявления. 47 души ще загубят регистрациите си в хотел в Елин Пелин, тъй като са престояли там повече от 4-те месеца, позволени по закон. 29 нарушения са хванати в община Трън, повечето от които засягат непредставен документ в общината за адресна регистрация - за собственост върху имота или за ползването му за жилищни нужди. 15 регистрации по постоянен адрес и 10 по настоящ ще бъдат заличени по същата причина в кърджалийското кметство Перперек. В самия град Кърджали проблеми не са засечени. 15 души ще бъдат заличени във врачанската община Борован, а по пет - в Белене и Божурище.


Само в две от тези осем общини протоколите на проверяващите комисии са съпроводени от заповеди на кмета за дерегистрация на нарушителите, макар че по закон трябва да има такава до 3 дни след приключването на проверката. Самите протоколи се оказват изненадващо трудни за откриване на сайтовете на общините, тъй като често се поместват без съответното наименование и под най-различни рубрики.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак