13.10.2008 18:47

9 милиона донесла „лихвената ваканция“ на парното

Видян 1124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Лихвената ваканция“, по времето на която бяха приложени мерките за повишаване на събираемостта, предприети от „Топлофикация” приключи. Равносметката се изразява в 9 млн. лв. приходи, а след плащането на данъците чистите постъпления се равняват на 3-4 млн. лв, информира енергийната комисия към Столичния общински съвет шефът на парното Петко Милевски.


Според обяснението му кампанията за разсрочване на задълженията е вменена на дружеството социална функция. Като друга стъпка Милевски посочи активизиране на съдебните взимания. Близо половин млн. лв. месечно от т. нар. „лоши вземания” били прибрани чрез съда.


Загубите на „Топлофикация” за деветте месеца на годината били в размер на 19 720 млн. лв. До средата на миналия месец към „Булгаргаз” са издължени 45 млн. лв., което се отразявало на външните дългове на дружеството. „При непроменена ситуация по отношение на цената на топлинната енергия ще бъдат инкасирани загуби над 63 млн. лв. Ако цената на топлоенергията се повиши с 10%  загубата ще е над 54 млн., а при повишение от 12%, както каза председателят на ДКЕВР проф. Шушулов, то загубите ще са над 52 млн.лв.”, обясни Милевски.


Според шефа на столичното парно „недоволството на хората не било към дейността на „Топлофикация-София”, а заради дейността на топлинните счетоводители. „Топлофикация София” обира негативите на топлинните счетоводители”, беше категоричен той.


Според Милевски трябва да се направи предоговаряне на договорите със сградите. „Досега има договори за присъединяване на абонати, които не изчистват отношенията. Хората нямат договори с фирмите за дялово разпределение на топлоенергията, тази дейност е прехвърлена на „Топлофикация”. Тоест, обясни той, някой избирал някого, друг сключвал договорите и трети събирал парите.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Новините

Избягването на новините е на рекордно високи нива: Проучване

Все повече хора обръщат гръб на новините, ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец

Гледайте да закусите добре

Гледайте да закусите добре, защото през деня от работа