Той е изтънчен и целунат от слънцето, непринудено готин и на 91 години. Испанският крал - с истинско име Андрес Гарсия-Карро - става модел донякъде случайно благодарение на внучката си Селин ван Хеел, която започва да го снима преди три години и избира псевдонима за неговия Instagram

Свързани новини

15.07.2023 07:56

91-годишният модел с лице на кинозвезда

Видян 2013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Той е изтънчен и целунат от слънцето, непринудено готин и на 91 години. Испанският крал - с истинско име Андрес Гарсия-Карро - става модел донякъде случайно благодарение на внучката си Селин ван Хеел, която започва да го снима преди три години и избира псевдонима за неговия Instagram.

Гарсия-Каро има лице, създадено да бъде снимано, със стоманен поглед и ъгловато лице на класическа кинозвезда. Днес, със значителен брой последователи в социалните мрежи и големи кампании за Zara и adidas зад гърба си, испанският крал е един от най-старите работещи модели в Европа.


Той знае как да позира. Мисля, че се е родил, знаейки как да позира", казва Ван Хеел в телефонен разговор от Гран Канария, където заедно с дядо си снима нова кампания, която предстои да бъде пусната в продажба. "Можеш да му сложиш всичко и той изглежда невероятно."

По имейл Гарсия-Каро споделя, че се е почувствал непринудено още от първия път, когато Селин го е снимала. "Съжалявам, че не бях започнал тази кариера 20 години по-рано", коментира той.


Едно от най-забележителните изображения на испанския крал досега се появи в Европа миналата година като част от кампания за марката за връхни мото облекла Schott NYC. Заснет от Ван Хеел в ретро боулинг зала, Гарсия-Карро намята червено яке около раменете си, слага палци зад катарамата на колана си, а по лицето му падат подчертани кичури коса. "Всичко е въпрос на отношение", пише Schott в надписите, придружаващи публикациите в социалните мрежи, популяризиращи изображението.

"Погледът му, начинът, по който гледа към камерата - това е просто, но наистина го определя", казва ван Хил за изображението. На други кадри от кампанията Гарсия-Каро позира с по-млади модели, откроявайки се с внушителното си присъствие. Но зад кулисите дядо ѝ е бил игрив, играейки истински боулинг, когато не са снимали. "Беше толкова забавно. Той винаги ме изненадва", казва тя.



Нов живот

Ван Хеел казва, че винаги е била близка с дядо си, но връзката им се задълбочава по време на блокирането на Ковид-19 през пролетта на 2020 г., когато тя остава с него и баба си в Испания за по-дълъг период от време, за да не бъдат сами. По това време тя е изпълнителен асистент във френското модно списание L'Officiel и никога не е опитвала силите си във фотографията (Сега това е нейната кариера на пълен работен ден). Но затворена в дома им, тя започва да прави стайлинг и да снима Гарсия-Карро, като му създава акаунт в Instagram, който скоро започва да привлича последователи.

"Той винаги е бил супер стилен", коментира тя. "Когато беше млад, вече носеше тези дълги кожени палта като Макълмор... и авиаторски слънчеви очила".



Гарсия-Карро е живял много животи: животновъд в Аржентина, собственик на ресторант в Уругвай и агент по недвижими имоти в Испания. Като модел първата му редакционна статия - с изображенията на Ван Хил - се появява в печатното издание на L'Officiel China през 2020 г. Скоро следват възможности с други издания и марки, включително Zara, с която си сътрудничи за капсулна колекция, включваща копринен халат, пижама, дънки и слънчеви очила. Испанският крал може и да изглежда много по-млад от 91 години - Ван Хел се шегува, че "е сключил договор с дявола", особено след като все още пуши и редовно се обгаря - но той отдава късната си кариера на това, че му е дала "нов живот и толкова много енергия".

"Изглеждам дори по-млад от преди! Това, което намирам за най-удовлетворяващо в моделството, е да се срещам с млади хора, да научавам нови неща, да бъда активен", казва той. "Не искам да седя в хола си и да гледам как животът минава.
 
Ван Хеел вярва, че неговият външен вид и енергия намират отклик в света на модата в момента, когато той приема все повече модели в златната им възраст - Кармен Дел'Орефиче, смятана за най-възрастния работещ супермодел на 91 години, все още се появява на кориците на списанията и незабравимо закри кутюрното ревю на Гуо Пей в Париж през 2017 г.; 101-годишната текстилна и интериорна дизайнерка Ирис Апфел се превърна в модна икона.

Ван Хеел смята, че дядо ѝ е идеалният пример за това защо никой не трябва да изпитва нужда да се държи като възрастен.

"Когато си на 70 или 80 години, това не означава, че животът ти е приключил и трябва да се държиш като мила възрастна баба и да не правиш нищо друго", казва тя. "Можете да правите всичко на всяка възраст.


Източник: CNN


 


 


 


 




 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Анук Еме

На 92 години почина френската актриса Анук Еме

Френската актриса Анук Еме, звезда от ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Забележителен ден за любовни срещи

Забележителен ден за любовни срещи. Само не поставяйте