Ако ГЕРБ не получи подкрепа от ППДБ, ще предложи правителство на малцинството с премиер Борисов: Р. Желязков

Свързани новини

23.10.2024 16:23

Ако ГЕРБ не получи подкрепа от ППДБ, ще предложи правителство на малцинството с премиер Борисов: Р. Желязков

Видян 430 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако ГЕРБ е първа политическа сила и за съставяне на кабинет не получи подкрепа от ПП-ДБ, ще предложим правителство на малцинството. Правителството на ГЕРБ ще бъде с премиер Бойко Борисов.Това заяви Росен Желязков на сутрешния дебат по БТВ, в който от страна на ПП-ДБ участва Николай Денков.

 Денков отговори, че ПП-ДБ  категорично няма да приемат Борисов като премиер. И отново предложи формулата за равноотдалене премиер, но отново не каза името му.

"Ако имаме мнозинство, което да дава основания да предложим нашия лидер, ние ще го предложим. Отсега сме го казали - ако имаме 80+ народни представители, това е нашето предложение", каза Желязков, но веднага след това беше спрян от Денков.

"Отсега ви казваме ясно - предлагайки Борисов, вие отрязвате възможността даже да започнем преговори. Защото Борисов беше човекът, който сложи Пеевски на масата, когато тръгнахме да преговаряме миналия път", каза бившият премиер.

Двете коалиции влязоха в сблъсък по въпроса кой е допустим партньор във властта и кой - не.

Формулата, която Желязков формулира като най-подходяща според ГЕРБ, е ПП-ДБ да подкрепи техен кабинет в официална коалиция и "да се реши дали има нужда от трети".

Тогава "заедно ще обсъдим възможностите и ако заедно не ни стига мнозинството и нямаме 121 гласа, ще решим кои са червените линии".

Вариант 2 за ГЕРБ е кабинет на малцинството, в който Желязков не изключи най-голямата политическа сила да разчита на гласове от партии като "Възраждане" или ДПС на Делян Пеевски.

"Не го желаем (правителството на малцинството), но пред вероятността да няма правителство, това е едно от решенията. Не се случи в 50 Народно събрание, и нямаше да водим този разговор, а разговор за политики", каза още Росен Желязков.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 27 октомври 21:00ч.

Пропукване 2007 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 53 мин

Режисьор: Грегъри Хоблит
В ролите: Антъни Хопкинс Тед Крауфорд Райън Гослинг Уили Бийчъм Розамунд Пайк Ники Гарднър

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв