01.08.2024 10:47

Ако се намери ново мнозинство да свали Назарян, ще има един много разсърден ГЕРБ: Борисов

Видян 249 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мисля, че поне принципът, че правото на първата парламентарна сила да има председател на НС трябва да се спазва. Дори не ми минава мисълта, че могат да направят подобно нещо. Ако се намери ново мнозинство да свали председателя на парламента точно преди изборите. Ще бъде един много разсърден ГЕРБ и просто не ги съветвам да го направят.

Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Ако го направят, ние нямаме никакъв проблем с това. Веднъж преглътнахме нашите арести, веднъж преглътнахме Росен Желязков. Но специално за Рая мисля, че партията няма да го преглътне. Ще ликвидират всякакви възможности за какъвто и да е разговори за в бъдеще, допълни Борисов. И допълни, че ако се намери ново мнозинство да свали Назарян, това би било ново мнозинство за управление.

Какво ли не се върти в пространството. Не мога да забраня на депутатите да се изказват. ГЕРБ няма нужда от защите от никого, заяви Борисов по повод твърденията на Делян Пеевски, че има заговор за свалянето на Рая Назарян като председател на НС. Ние не сме партия, която на всяко изказване тича да се обяснява за каквото и да било, допълни  Борисов.

Борисов обяви, че ГЕРБ ще отиде на разговорите с ИТН в събота за третия мандат.

Имаме програма, която ще сложим на масата. Имаме проведен и разговор от първия мандат, който ще бъде припомняне. Съгласен съм с колегата Балабанов, че е време за държавници, но то беше време и преди две седмици, обясни лидерът на ГЕРБ. Но допълни, че тези преговори са полезни, защото биха научили политиците за повече мъдрост след изборите.

Ако участва Слави Трифонов, ще участвам и аз. Ако не - има преговорен екип, допълни Борисов.

В последните години имаме само служецни правитерства. Ако чакаме редовно правителство, сигурно няма да имаме еврокомисар, отговори Борисов на въпрос дали служебно или редовно правителство трябва да го излъчи.

Разбирам съдебната реформа така да се оставят системите в съда, прокуратурата и следствието, че те да се саморегулират и да си носят отговорност като всяка друга институция в България, каза още лидерът на ГЕРБ.

В правовите държави има един принцип - съдебните решения не се обсъждат, а се приемат. Тъй като миналата година имаше всеобщо празнуване на рождения ден на Пеевски в моя кабинет. Аз бях за малко, защото отидох да играя футбол . Но след това Христо, Атанас, Киро,  Асен  са останали до късно да се почерпят за здраве, разказа Борисов. И затова може би, когато имаше две решения на съд, и двете срещу ГЕРБ - падна съдебната реформа на ГЕРБ в КС, и второто - за кмета Терзиев. Не ги коментираме, допълни той

Сега бяхме свидетели на една между семейна свада между коалиционните партньори ДБ и  БСП. Подкрепям ген. Атанасов за Георги Йорданов, но искам да се разграничи от внуците на мракобесната ДС, на висшите ешелони на ДС, каза Борисов. И уточни, че има предвид Васил Терзиев.

Който махна главния архитект на София и със същите трикове на ПП сложи една жена, която не познавам, но хем е главе архитект, хем не е, защото за тази длъжност трябва конкурс. Затова призовавам Атанасов да се разграничи от този кмет, защото другото е много двоен аршин, допълни Борисов. И допълни, че за това време нищо не е направено в София. Градът стои така, както го оставихме ние, каза той.

Министърът на културата веднага да си оттегли предложението за Йорданов, призова Борисов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Атанас Запрянов

Ремонтират още 5 Кугър-а до края на годината

Ще се работи за увеличение на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

От векове е ясно

От векове е ясно, че лятото е време усилно, макар