28.09.2015 16:13

Америка за България финансира разследвания на Нова телевизия

Видян 1736 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Америка за България финансира разследвания на Нова телевизия. Неправителствената организация, която спонсорира и медиите на олигарха Иво Прокопиев, е отпуснала 98 820 лв. на сдружение Българион, собственост на журналистките Лора Крумова и Галя Щърбева, е установила проверка на Епицентър. В управата на дружеството е и Петко Гюлчев, който е съпруг на Щърбева, показа проверка в Търговския регистър.


Журналистическите екипи от Нова тв ще бъдат насочвани към 6 общини, за да разследват изразходването на държавни средства, наличието на корупционни практики, изборни измами и манипулации.


Асоциацията Прозрачност без граници на политолога Огнян Минчев, вече взел 1,2 млн. м. г. през НПО-тата, получава 98 820 лв. Чрез парите Америка за България подкрепя инициативата на президента Росен Плевнелиев, която „би позволила на по-голям брой български граждани от страната и от чужбина да дадат израз на своите политически предпочитания чрез електронното гласуване“.


Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева - един от лидерите на Протестна мрежа, получава 298 760 лв.


Българският дарителски форум на Красимира Великова ще бъде приятно зарадван с 564 000 лв. от НПО-то.


Съюзът на съдиите в България ще бъде подпомогнат с 436 000 лв. Политици от БСП, ДПС и уважавани юристи заявиха, че именно НПО-то е автор на конституционните промени, прокарвани от близкия й правосъден министър Христо Иванов и РБ.


475 000 лв. получава платформата Агора за укрепването на мрежата си от читалища.


Българското училище за политика е зарадвано от Америка за България със 120 000 лв.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за