Правилата, публикувани от министерството на правосъдието, имат за цел да отстранят пропуските в закона,

Свързани новини

01.09.2023 11:37

Американското правителство затяга мерките за продажби на оръжия

Видян 429 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви, че затяга регулациите в търговията с огнестрелни оръжия, като задължава продавачите да проверяват профилите на купувачите, предаде Франс прес.



Правилата, публикувани от министерството на правосъдието, имат за цел да отстранят пропуските в закона, приет през юни 2022 г. след поредица от смъртоносни стрелби.



Правилата имат за цел да изяснят определението за лица, "участващи в търговията" с оръжие, да задължат продавачите да придобият лиценз и по този начин да ги задължат да проверяват криминалния и психологическия профил на своите купувачи.



Те също така засилват контрола върху търговията с колекционерски оръжия и на теория дават възможност на правителството да проследява по-добре движението на регистрирани оръжия от един собственик към друг.



    "Това е въпрос на здрав разум, защото знаем, че проверките на миналото на даден човек са един от най-добрите налични инструменти за предотвратяване на попадането на опасни оръжия в ръцете на престъпници", заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.





Снимка: iStock




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.