Свързани новини

07.06.2017 14:10

Ангелкова даде цените на чадърите години напред, сега увърта

Видян 2171 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

16 лв. за чадър и шезлонг на най-посещавания плаж Слънчев бряг – Север, който бе даден на концесия от Борисов 2 в оставка и то на фирма на ВИС и СИК. Такава цена бе фиксирана, въпреки всички обещания от миналото лято, от Министерството на туризма. С тогавашен и сегашен министър Ангелкова и тогавашен и сегашен неин заместник Ирена Георгиева, подписала концесията. Министерството отбраняваше лъвски стопаните и в съда при обжалването на концесията, а значи и скандалната цена. И за това има 800 000 причини. Концесията е фиксирана години напред.


На този фон пред бТВ същата Николина Ангелкова съобщи: „Водим разговори със стопаните на плажовете за намаляване цените на шезлонги и чадъри там, където те са високи и могат да не привлекат туристи”.


Тя прогнозира между 7 и 10 процента ръст на туристите това лято. България е единствената страна, която брои за туристи всички, пресекли нейните граници, за разлика от всички държави, които отчитат преспалите в категоризирани места за настаняване. Затова и световната статистика изключва данните на нашата.


Понеже България например брои 15 млн. нощувки от чужденци при над 8 млн. „туристи” или под 2 на човек, докато в Испания отчитат 454 000 000 нощувки и то само в хотели, мотели, хостели, без апартаменти и гостуващи или над 6 нощувки на турист.


По отношение на инцидента с шведския турист, който ритна камериерка без причина в Слънчев бряг, министър Ангелкова заяви, че трябва да се вземат специални мерки срещу такива изключително брутални инциденти. За нападателя вече е поискана мярка - постоянно задържане под стража,което обаче стана чак след вдигането на големия медиен шум около случая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.