Съдебното заседание, което се проведе при закрити врата, завърши със заповед генералният директор на ЧЕМК Павел Ходоровски да бъде задържан в предварителния арест за два месеца, което е стандартна практика в Русия.

Свързани новини

13.06.2024 17:37

Арестуваха за педофилия изп. директор на голям руски завод за метали

Видян 477 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съд в централна Русия постави под арест генералния директор на Челябинския електрометалургичен завод (ЧЕМК) в рамките на шумно съдебно преследване за педофилия.

Съдебното заседание, което се проведе при закрити врата, завърши със заповед генералният директор на ЧЕМК Павел Ходоровски да бъде задържан в предварителния арест за два месеца, което е стандартна практика в Русия.

Местното подразделение на Следствения комитет на Русия обяви, че "срещу директора и други лица са образувани наказателни дела за извършване на престъпления срещу половата неприкосновеност на малолетни и непълнолетни и обществения морал".


Съдът е разпоредил и задържането на млада жена, чиято самоличност не е оповестена публично. Според съобщения в местните медии жената е имала сексуални отношения с Ходоровски, когато е била непълнолетна, а след като е навършила пълнолетие, се твърди, че е действала като сутеньор от негово име.

"Посредничката е била приятелка на Ходоровски, но е остаряла твърде много и той я е помолил да му намери по-млади момичета. Приятелката му е доставяла момичета, които е познавала, като в замяна е получавала пари", разказва източник, близък до разследването, пред местната медия 74.RU.


Съобщава се, че по случая са идентифицирани поне две непълнолетни момичета. Едното от тях, което вече е на 16 години - възрастта за сексуално съгласие в Русия, уж е спало с Ходоровски за пари, а другото, по-младо момиче, е станало обект на "непристойни действия" от негова страна.

Съобщава се, че заподозреният е обвинен и в притежание и набавяне на незаконни порнографски материали, голям тайник от които следователите уж открили в телефона му.

Ходоровски заема висши ръководни постове в ЧЕМК от началото на 90-те години на миналия век, а от 2001 г. е генерален директор на завода. Делото за педофилия срещу главния изпълнителен директор идва на фона на трудни времена в завода и в по-големия конгломерат ЧЕМК, който беше иззет от руските власти в началото на тази година заради предполагаеми приватизационни нередности през 90-те години.


Бившите собственици на групата, милиардерът Юрий Антипов и неговите съдружници, също бяха осъдени да платят 105 млрд. рубли (близо 1,2 млрд. долара) като обезщетение за схема за отписване на дългове, считана от съда за неоснователно обогатяване.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни

Няма да се чувствате особено спокойни днес

Няма да се чувствате особено спокойни днес, все нещо