28.06.2024 15:03

АССГ потвърди отстраняването на кмета на Илинден

Видян 377 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Административният съд потвърди решението на ОИК кметът на столичния район „Илинден" да напусне поста. Припомняме, че той бе 2 месеца лекар в Германия незаконно и вече бе встъпил в длъжност. Гражданите в Илинден наричат кмета си гурбетчия, тъй като не се явява на работа, което породи редица протести.


Съдът е разгледал жалба на Емил Бранчевски, в която той оспорва решението на Общинската избирателна комисия. Той беше издигнат от МК „Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)". Комисията е установила нарушения по няколко сигнала.

В петък мандатът му беше прекратен предсрочно. Мотивът за отстраняването му са доказателства, че районният кмет има участие като директор и собственик в регистрирано на 15 февруари 2024 г. търговско дружество във Великобритания. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

На свой ред Емил Бранчевски заяви, че не е в нарушение на закона. "Много интересен е фактът, че на 31 май съм дал обяснение с предприетите действия от мен за фирма във Великобритания, но защо общинската избирателна комисия не си чете пощата? За обвинението, че съм изпълнявал длъжността на лекар в Германия и че имам договор с болница, в която не работя от 2019 г., ще приложа договора ми за напускане - това е абсолютно несъстоятелна жалба."


Според Борис Бонев решението на комисията идва при "липса на достатъчно събрани данни за значимите факти". Бранчевски твърди, че без негово знание и съгласие, и чрез злоупотреба с неговите данни, е регистрирана фирма във Великобритания, което сега се използва като основание за отстраняването му.


"В безсилието си партия ГЕРБ и нейните скрити партньори прибегнаха до откровени престъпни действия за отстраняването на избрания от мнозинството кмет", заяви Бонев и заплаши: "Само да посмеете".



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей