Джейми Скот остава с трайно мозъчно увреждане, след като получава кръвоизлив ден след ваксината Covid Кредит: Andrew Fox

Свързани новини

30.04.2024 13:52

AstraZeneca призна, че ваксината ѝ може да предизвика потенциално фатален страничен ефект

Видян 192076 пъти | Коментари 13
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фармацевтичният гигант AstraZeneca за първи път признава, че ваксината му Covid-19 може да причини рядък страничен ефект, който може да доведе до образуване на кръвни съсиреци и смърт, според съдебни документи, съобщи The Telegraph.



Компанията се бори с колективен иск, в който се твърди, че нейната ваксина, която е разработена в сътрудничество с Оксфордския университет, може да доведе до смърт и сериозни наранявания.



Съдебната битка е започната от Джейми Скот, баща на две деца, който е получил кръвен съсирек, довел до увреждане на мозъка, след като е бил ваксиниран през април 2021 г. в разгара на пандемията от Ковида-19. Той търси обезщетение във връзка с твърденията, че ваксината на AstraZeneca е "дефектна" и по-малко безопасна от очакваното - твърдение, което компанията отрича.


През май 2023 г. АстраЗенека също така настоява, че "не приемаме, че TTS [Синдром на тромбоза с тромбоцитопения] е причинен от ваксината на общо ниво", цитирана от The Daily Telegraph.


TTS  е рядко срещано състояние, при което човек има кръвни съсиреци, които могат да намалят притока на кръв, в комбинация с нисък брой тромбоцити, което може да доведе до трудности при спирането на кървенето. Симптомите на TTS  включват силно главоболие и коремна болка.



Въпреки предишните отричания, AstraZeneca заяви в съдебните документи, които бяха представени пред Върховния съд на Обединеното кралство през февруари, но получиха медийно внимание едва неотдавна, че "се признава, че ваксината AZ може, в много редки случаи, да причини TTS . Механизмът на причиняване не е известен."



"Освен това TTS  може да възникне и при липса на ваксина AZ (или каквато и да е ваксина)", допълва компанията, цитирана от Telegraph.



В същото време AstraZeneca настоява, че наличните данни показват, че лекарството има "приемлив профил на безопасност" и че "регулаторните органи по света постоянно заявяват, че ползите от ваксинацията надвишават рисковете от изключително редки потенциални странични ефекти".



През пролетта на 2021 г. десетки западни държави преустановиха употребата на ваксината на AstraZeneca поради опасения, че тя може да е причинила образуването на кръвни съсиреци при някои пациенти.  По това време ръководителят на стратегията за ваксините на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) Марко Кавалери заяви, че има очевидна връзка между приема на ваксината AZ и кръвните съсиреци в мозъка, но поддържаше тезата, че ползите все още са по-големи от рисковете.


На снимката: Джейми Скот остава с трайно мозъчно увреждане, след като получава кръвоизлив ден след ваксината Covid Кредит: Andrew Fox 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 013 Anonimen 15.05.2024 00:26

    Колко жалко наистина, уважаваният вестник труд редовно публикува хвалби и реклами на вредни ваксини, сега информира как 140 персони с медицински дипломи обсъждат как да натрапят отровните ваксини за рак на шийката на матката начело с г-жа радка аргирова, която има раздвояване на личността вероятно - на близки им казва да не се ваксинират, но на широката публика -точно обратното - това е групата на лъчо мозъка, той прибира лобистките сребърници за тази ваксина вече години наред, племенницата ми щеше да умре от нея, документирани са множество смъртни случаи, както и тежки увреждания.

  • 012 Anonimen 12.05.2024 01:03

    Същите лобисти сега преследват децата със същите калпави ваксини - в момента с коклюшни ваксини, докато не започне българско производство на ваксини, до тогава няма никаква гаранция за здравето и живота на децата ни и ще се множат случаите с аутизъм, дцп, ракови заболявания.

  • 011 Anonimen 07.05.2024 23:42

    Има още много баламурници, утре ще започнат пак с нагласени пандемии и продажни управници моментално ще започнат лок дауни, ваксинации и всякакви , угодни на някой си безумни простотии, човечеството не се учи от грешките си, то си ги повтаря отново и отново.

  • 010 несиропиран 07.05.2024 13:58

    След дъжд - качулка. Колко се гътнаха за тези години? Кои бяха конспиратори и кои слушаха “““експертите““?

  • 009 Anonimen 07.05.2024 12:26

    Те ще си гласуват пак за киро и боко, за да има кой да ги прати за зелени сертификати със самоубийствените инжекции с отрови, тромби и ракови вируси, важното е урсула и хайко да печелят едни скромни милиарди

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей